Bilde av by i bakgrunnen, Bate- og LeieEie-logo i hvert sitt hjerte i forgrunnen

Nå får Bate-medlemmer forkjøpsrett på LeieEie-boliger

Bate blir medeier i LeieEie AS sammen med bolig- og entreprenørselskapet A. Utvik. Selskapene har store planer for LeieEie-modellen, både i og utenfor Rogaland.

Tekst: Karianne Haarr Nedrebø
Publisert: 9.1.2023

LeieEie har siden 2015 tilbudt boligkjøpsmodellen leie-til-eie. Selskapet retter seg mot boligkjøpere som har fast arbeid, men ikke tilstrekkelig egenkapital til å få boliglån. Enkelt forklart gir den mulige boligkjøpere anledning til å leie bolig i en gitt periode – og få deler av leien i rabatt dersom de velger å kjøpe ut boligen når perioden er over.

I skrivende stund har selskapet over 100 leieeietakere, og tilgjengelige boliger i åtte av 22 prosjekter i Stavanger- og Haugesundsregionen.

– De siste 3 årene har 55 personer og familier blitt boligeiere gjennom LeieEie-modellen, og sammen med Bate skal vi gi denne muligheten videre til langt flere, forteller konsernsjef i A. Utvik, Asle Skjærstad.

LeieEie AS har ambisjoner om å utvide tilbudet til Agder og Vestland, og forventer å inngå avtaler med en rekke boligutviklere langs kysten i løpet av den nærmeste tiden.

Forkjøpsrett for Bate-medlemmer
LeieEie AS er en del av A. Utvik-konsernet. Selskapet har kjøpt boliger både i A. Utviks egne prosjekter, og hos andre utbyggere i Rogaland, for å tilby disse for leie-til-eie. Med Bate på laget, vil LeieEie også bli en vanlig kjøpsmodell i Bates boligprosjekter.

Merete Eik, administrerende direktør i Bate, Rosenli
Merete Eik, administrerende direktør i Bate
Foto: Foto: Elisabeth Tønnesen
– Vi er veldig glade for å kunne tilby en modell som legger til rette for at enda flere kan realisere boligdrømmen. Dette er noe medlemmene våre har savnet
Merete Eik
Administrerende direktør i BateEierskapet i LeieEie gir Bate-medlemmer forkjøpsrett på alle LeieEie-boliger som lyses ut i Rogaland, Agder og Vestland – både i Bates egne byggeprosjekter og hos andre utbyggere.

– Vi starter allerede i dag. Nå ligger det ute en rekke leiligheter som medlemmene våre kan kuppe. De er fordelt på flere spennende prosjekter, fra Fargehusene i Stavanger Øst til Kvednatunet og Hollenderhaugen Amfi i Haugesund, forteller Bate-direktøren.

Når nye LeieEie-boliger kommer ut, får Bate-medlemmer et begrenset tidsrom til å melde forkjøpsrett. Boliger som ikke blir tatt av Bate-medlemmer, blir lagt åpent ut i markedet når perioden er over.

Vil du vite mer om LeieEie? Her finner du eksempel på hva det vil koste, hvor mye du vil spare og hva kriteriene er for å sikre seg en LeieEie-bolig.

Oversikt over ledige LeieEie-boliger finner du her.