briller ligger på en bærbar pc
Foto: Pixabay

Må vente litt med digitale møter

En lovendring som vil tillate digitale årsmøter og generalforsamlinger er nå til behandling. Det er forventet at loven vil bli vedtatt i løpet av våren.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 22.2.2021

Har borettslaget eller sameiet ditt kalt inn til digital generalforsamling/årsmøte i år? Da følger dere godt med i tiden! Koronapandemien har virkelig satt fart på bruken av digitale løsninger, og fått mange til å erfare at det fungerer minst like bra som «slik vi gjorde ting før».

Se også: Slik melder du inn saker og deltar i et digitalt årsmøte/generalforsamling

I fjor åpnet en midlertidig lovendring for at årsmøter og generalforsamlinger kunne gjennomføres digitalt. Erfaringene var gode, og regjeringen tok initiativ til å få gjennom en permanent lovendring.

– Etter en grundig høringsperiode ble lovforslaget lagt fram for Stortinget 12. februar. Nå går saken videre til komitébehandling og deretter to nye behandlingsrunder i Stortinget, forklarer Malén Stølen, som er advokat i Bate.

Her kan du følge saken

– Dessverre har det gått litt lenger tid før lovforslaget ble lagt fram for behandling enn vi hadde forutsett. Det gjør at noen møter må utsettes fram til loven er vedtatt og satt i kraft, forteller Malén Stølen, som er advokat i Bate.

Dersom møtet ditt blir utsatt, vil du bli varslet om nytt møtetidspunkt.

Se film: Slik melder du inn saker via Min side

– I fjor gjennomførte over 200 Bate-borettslag og -sameier møtene sine digitalt. Erfaringene viste økt deltakelse og tilbakemeldingene var positive. Nå ser vi fram til vedtaket kommer på plass, og gleder oss til å hjelpe boligselskapene våre med å skape gode digitale møtearenaer, sier Liv Marie Stangeland, leder for kunderådgivning i Bate.