Kristoffer Nygård og Cecilie Aske i sitt nye hjem på Frøylandsstien, Hommersåk

Leilighet, barn, hus – smakk, smakk, smakk!

Kristoffer (24) og Celine (26) har investert i både bolig og hverandre. Med to barn og eget rekkehus ligger de et hestehode foran de fleste på sin alder.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 27.9.2023

Det har ikke engang gått et døgn siden de overtok nøkkelen til det nye rekkehuset sitt på Frøylandsstien på Hommersåk, men inne hos Kristoffer Nygård og Celine Aske er nesten alt på plass. Sofa, kjøkkenutstyr, senger, tv og internett. Nå skal de bare få de tomme pappeskene ut av huset, og montere noen nyinnkjøpte møbler, før de kan puste ut for en stund.

Rekkehus på Frøylandsstien, Hommersåk
Boligen til Kristoffer og Celine ligger i midten av husrekka - med perfekte solforhold, mener de to.

Med en seks uker gammel baby og en spent treåring med på flyttelasset, skulle en nesten ikke tro det var mulig. Men her snakker vi erfaring. Paret har nemlig flyttet hele fem ganger de siste tre årene.

– Du må ha godt system. Begynne å pakke ned tingene du ikke bruker så ofte i god tid, og ta litt etter litt etter hvert som det nærmer seg. Det er lurt å sortere en del i gjennomsiktige plastkasser, slik at du lett kan kjenne igjen innholdet. Og ikke minst planlegge selve flyttingen godt, tipser de.

Fritt valg uten budkrig

Det nye nabolaget deres, like ved Frøylandsvannet på Hommersåk, ligger rett overfor barnehagen Celine jobber i. Utover det hadde ingen av dem noen tilhørighet til Hommersåk fra før. Men de tenkte; hvorfor ikke? De så mange gode kvaliteter i Sandnes-bydelen.

Boligfeltet Frøylandsstien på Hommersåk.
Frøylandsstien ligger idyllisk til ved Frøylandsvannet på Hommersåk, med kort vei til både skole og barnehage.


– Hommersåk er nært både Sandnes, med bil eller buss, og Stavanger med båt. Vi har kort vei til sjøen, og en kjempekjekk badeplass ved vannet like i nærheten. Her er det også masse barn å leke med for jentene, forteller Celine.

– Vi så først på litt forskjellige bruktboliger som lå ute for salg, men flere av dem ble enten for omfattende og kostbare å renovere, mens andre muligheter forsvant i budkrig. Derfor var vi raskt ute da Bate la dette nye feltet ut for salg. Her kunne vi velge fritt den boligen vi ville ha, og få den slik vi ville ha den, sier Kristoffer.

Valget falt på bolig tre i en husrekke nordøst på feltet.


– Her fikk vi de beste solforholdene, og utsikt til lekeplassen fra stua. I tillegg ligger huset litt vekke fra veien, som føles tryggere med små barn, forteller paret.

Førsteprioritet å eie

At det har blitt litt flytting de siste årene, er det flere gode grunner til. Som ferske samboere ville de først leie litt, for å bli godt kjent og trygge på forholdet før de valgte å investere i egen bolig.

Celine Aske og Kristoffer Nygård.
Fra stua har Celine og Kristoffer utsikt til lekeplassen.

– Etter et års tid ville vi kjøpe, men det var ikke bare enkelt. Vi hadde greid å spare nok egenkapital til å kjøpe en bolig for to millioner kroner, men ingen hadde fortalt oss om alle ekstrautgiftene, som dokumentavgift og omkostninger. Til slutt fikk vi tilslag på en rimelig leilighet på Ålgård – med en god dose flaks. Bare en måned senere gikk prisene betydelig opp, forteller Celine.

At de greide å investere tidlig i egen bolig, gjorde det mulig å få kjøpt et større hus da baby nummer to var på vei. Leiligheten ble solgt med fortjeneste, og fram til det nye huset var klart, har de bodd i leid bolig.

– For oss har det alltid vært førsteprioritet å eie selv. Du kan ikke forutse boligprisutviklingen, men kommer det en økning, blir det ikke enklere å komme inn på boligmarkedet senere, sier Kristoffer.

Bolig før bryllup

Å sitte som eier av bolig nummer to i en alder av 24 og 26 år, krever dedikasjon. Paret skulle egentlig ha giftet seg i år. Datoen var satt, men bryllupet ble utsatt.

– Vi ville heller brukene pengene på huset. En fest varer i én kveld, men bolig skal vi ha resten av livet. Derfor la vi heller litt ekstra penger i huset. Investerer du godt i boligen din, får du pengene igjen når du skal selge, mener Kristoffer.

Delfelt B2 på Frøylandsstien, Hommersåk.
Kristoffer og Celine har foreløpig kun én nabo på rekka, men til årsskiftet blir også de siste boligene ferdigstilt.

Paret valgte å gjøre litt oppgraderinger på kjøkken og bad, og erstatte det opprinnelige parkettgulvet med en mer hardfør sort. I den siste bestillingen gikk det litt i krøll, forteller de.

– Noen misforståelser underveis gjorde at gulvet vi hadde valgt kun ble lagt i første, og ikke begge etasjer. Det var så klart litt irriterende, men nå har vi i stedet fått dobbel isolasjon i veggene, og føler det ble en grei kompensasjon, sier Kristoffer, som allerede ser en bonus med den ekstra isolasjonen:

– Det er veldig stille her. Vi har ikke hørt en lyd fra andre naboer som holder på å flytte inn.

Litt «kosearbeid» igjen

Med tre soverom og to bad, har de fått plassen de trenger for nå. Planen er å bli boende i cirka fem år, før de kanskje finner en enda større bolig med mer tomt.

Rekkehuset de har kjøpt har to fulle etasjer, med ekstra takhøyde over soverommene til de to minste. Det har også et romslig loft. Det gir muligheter for litt «kosearbeid» når tiden tillater det.

– Vi har lyst til å bygge hems på rommet til jentene, og sparkle og male på loftet. Kanskje kan vi søke om å få sette inn et vindu på loftet etter hvert, slik at det kan brukes som kontor, forteller de.

Kristoffer, som jobber som AC-montør, skal naturligvis også montere varmepumpe i huset. I tillegg vil de sette opp spilevegg i stua og trappa, og få på plass plen og terrasse i hagen.

– Selv om vi valgte å kjøpe huset nøkkelferdig, er det alltid litt å ta tak i. Men det er kjekt arbeid, som vi kan ta når vi vil og ikke fordi vi , sier han.

Frøylandsstien
Frøylandsstien
  • Frøylandsstien er et nytt boligfelt på Maudland, Hommersåk
  • Her skal Bate bygge 4 leiligheter og 15 rekkehus
  • Boligfeltet har egen lekeplass, og i tillegg blir det etablert en liten park
  • De første boligeeierne flyttet inn i starten av september 2023, og de neste boligene blir innflytningsklare ved årsskiftet 23/24
Les mer om Frøylandsstien