Tonje Haaland ved tomta den nye boligen hennes skal bygges på
Foto: Justyna Stachon, Impress Publisering

– Forelsket meg i området

Tonje Haaland var den første som sikret seg en av boligene i Frøylandsstien, der Bate skal bygge 19 nye hjem. Neste sommer flytter hun inn i ny leilighet sammen med sønnene, hunden – og en god porsjon farger.

Tekst: Elin Bergsåker Sola, Impress Publisering
Publisert: 17.11.2022

– Jeg skal bo der oppe.

Tonje peker i luften over et planert område på Maudland, Hommersåk. Om ett års tid vil det stå en firemannsbolig der det nå er byggeplass, med leiligheten til Tonje øverst og innerst mot skogen.

– Jeg valgte akkurat den leiligheten fordi den er vendt mot parkområdet. Da får vi mye dagslys og mest mulig sol, samtidig som ingen ser rett inn.

Hun var rask på ballen da hun så en annonse for prosjektet på Facebook.

– Da ringte jeg med en gang. Både forkjøpsretten og den gode prisen gjorde at jeg så på denne leiligheten som et veldig godt alternativ for oss.

Tonje Haaland med hund
Tonje Haaland og hunden Rambo viser fram området de skal bo i.
Foto: Justyna Stachon, Impress Publisering

Lune farger, takk!

I tiden fremover venter utbyggermøter med planlegging av blant annet kjøkken, fliser og andre tilpasninger. Selv om Haaland ikke har alle detaljer på plass ennå, er det én ting hun er helt sikker på:

– Det skal i hvert fall ikke være hvitt, det er det verste jeg vet! Jeg liker heller ikke de beige fargene alle skal ha nå for tiden. Leiligheten vår skal være lun med mørke jordfarger.

Hunden Rambo (5), for tiden med rosa farge i den ellers hvite pelsen, bekrefter matmorens forkjærlighet for det fargerike.

Gaming-tilpasset leilighet

Sønnene Martinuz (9) og Theo (snart 6) er med på planleggingen av familiens nye bolig. I dag sover de på samme rom, men ikke fordi de må:

– De har faktisk valgt å sove på samme rom helt siden de var gamle nok til å bestemme det selv. I den nye leiligheten får de også hvert sitt soverom, i hvert fall hvis de vil.

Leiligheten må også tilpasses en av familiens felles interesser: Gaming!

– Vi gamer alle sammen, så vi må ha nok strømuttak og bra internett, sier hun og smiler bredt.

Tonje Haaland på Maudlandsstranda
Her får familien en herlig badestrand i nabolaget.
Foto: Justyna Stachon, Impress Publisering

En aktiv familie

Tonje, opprinnelig «byas», har bodd på Hommersåk i to år og trives med det.

– Det er en veldig ro her. Det er hav og fjell, butikker, turområder og egentlig alt vi trenger. Og så er det bare en kort tur med bil inn til Sandnes sentrum.

Nærområdet ved Frøylandsstien oppdaget familien da de var på jakt etter et ferskvann å bade i en varm sommerdag. Da Haaland fant Frøylandsvannet på nettet, trodde hun først det var feil – for det ligger vel på Klepp og i Time?

– Så skjønte jeg at dette Frøylandsvannet var like i nærheten, med både strand og tursti. Vi fant frem og jeg forelsket meg i området, forteller hun.

Den aktive familien bruker naturen i nærområdet mye. I tillegg til turer, overnatter de ofte i hengekøye eller telt.

– Det er en grillplass like ved vannet der det er kjempefint å overnatte. Guttene svømmer allerede godt og etter hvert ser jeg for meg at de kan løpe ned og bade når de selv vil.

Tonje Haaland går tur med hunden i skogen.
Haaland, sønnene og Rambo bruker naturen i nærområdet mye.
Foto: Justyna Stachon, Impress Publisering

– Godt samhold

I tillegg til de fire leilighetene kommer det flere delfelt med 15 rekkehus i Frøylandsstien. Lekeplassen på området er allerede etablert og det kommer også en liten park med grillområde og benker. Tonje opplever allerede området på Maudland som et sted med godt naboskap:

– På badeplassen rydder folk på stranden og gjør det fint, i tillegg til at alle er veldig hyggelige. Jeg opplever at det er et enormt godt samhold her.

Leiligheter og rekkehus på Frøylandsstien, Hommersåk
Lyst til å vite mer om prosjektet?

Se de nye boligene og planene for feltet Frøylandsstien:

Åpne prosjektside