Janne Andersen Morais er nabo til Bates nye boligfelt på Hovemarka

Hjertet banker for Hovemarka

Janne og familien hadde siktet seg inn mot Bogafjell, men endte i Hovemarka. Det kunne hun ikke vært mer fornøyd med.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 18.6.2020

Det gode nabolaget på Austrått

– Jeg er så glad i denne plassen!

Janne Andorsen Morais (33) sitter i solveggen på terrassen og smiler bredt. Her, like ved Bates nye boligprosjekt i Hovemarka, har hun funnet sitt lille paradis. Med sol fra morgen til kveld, kjekke naboer, to minutters gange til bussen, kort vei til sentrum, og Rema 1000, Hageland og Stokkelandsvannet like ved. Noen ganger slår tilfeldigheter maksimalt heldig ut.

Plan B

Hadde alt gått etter plan A, skulle nemlig familien Morais ha vært etablert på Bogafjell nå. Her gav Sandnes kommune gjennom sitt tomteselskap unge familier muligheten til å kjøpe rimelige rekkehus i 2016. Med store drømmer sendte de inn sin søknad, men pågangen var enorm og vinnerlykken uteble.

– Det var et stort nederlag, men vi var bestemte på at vi ville kjøpe vårt eget hjem. Vi sjekket ut hvert eneste boligprosjekt i både Sandnes, Sola, Stavanger, Klepp og Bryne for å finne et hus som passet både oss og budsjettet vårt. Til slutt åpnet det seg en mulighet her i Hovemarka. Huset er 20 kvadratmeter mindre enn det vi hadde håpet å få på Bogafjell, men vi kunne ikke vært mer fornøyd, smiler Janne.

Janne Andersen Morais på terrassen sin på Hovemarka
Janne Andersen Morais på terrassen sin på Hovemarka.

En bil mindre

Kravspesifikasjonen var kort, men presis: De så etter et nytt hus med fire soverom, peis og badekar. I Hovemarka fikk de alt de ville ha – og litt til.

– Vi hadde ikke avstand til sentrum i tankene da vi kjøpte huset vårt, men i ettertid har nettopp det har vist seg å være en stor fordel. Hadde vi bosatt oss på Bogafjell, måtte vi hatt to biler. Det trenger vi ikke her. Jeg kommer meg raskt til byen med buss, og kan gå ned på 20 minutter. Da den nye Rema 1000-butikken åpnet ved Hoveveien i fjor, ble det enda bedre å bo i Hovemarka. Jeg bruker bare fem minutter på å gå til butikken, forteller Janne.

Perfekt for barnefamilier

Like over veien for Janne og familien bygger Bate nå åtte store familieboliger i rekke. Familien Morais gleder seg til å få flere naboer og håper også de neste to byggetrinnene i prosjektet kommer raskt i gang. Familiens treåring har allerede mange lekekamerater i nabolaget, men tar gjerne imot flere. I høst kommer det også et nytt familiemedlem til verden som skal få vokse opp i Hovemarka.

Jeg kan virkelig anbefale området – og for barnefamilier er det helt perfekt. Det er god barnehagedekning i området, med flere barnehager både på Austrått, Håbet og Ganddal – som du for øvrig kommer deg til på få minutter ved å bruke gangbrua over E39. Når ungene blir større, begynner de på Austrått skole, én kilometer unna, sier hun.
Janne Andersen Morais
nabo


Snart klar for siste byggetrinn

Siden denne artikkelen ble skrevet, har Bate solgt ut både første og andre byggetrinn på Hovemarka. Høsten 2021 blir tredje og siste byggetrinn lagt ut for salg. Les mer om om prosjektet her