Bjarte og Tove Aaarstad utenfor sitt nye hjem på Hovemarka
Foto: Merethe Opstad Clausen

Flytting in the air ❤️

For ett år siden signerte ekteparet Aarstad kjøpskontrakten på et prosjektert enderekkehus på Hovemarka i Sandnes. Og nå flytter de straks inn!

Tekst: Samina Bruket
Publisert: 24.11.2021

Denne artikkelen stod først på trykk i medlemsmagasinet Ditt Bate. Her kan du lese hele magasinet.

Bjarte og Tone Aarstad trenger egentlig ikke flyttebil. De bor allerede i nabolaget, i en leilighet, 100 meter lenger oppi veien. Paret i tyveårene har funnet ut at dette er en kjekk plass, med kjempekjekke folk og god beliggenhet. Så da de ønsket seg noe større, kunne det ikke bli noe annet enn kortreist flytting!

– Vi trives veldig godt i Hovemarka, så da vi så dette prosjektet tenkte vi «dette er jo akkurat det vi har sett for oss! sier hun.

– Jeg tror vi signerte bare en uke etter at vi oppdaget dette. Siden vi allerede kjenner området, var det pris og planløsning som skulle passe oss – og det gjorde det her, legger han til.

Rekkehus under bygging på Hovemarka
I starten av desember overtar ekteparet huset. Dette bildet er fra slutten av oktober.
Foto: Merethe Opstad Clausen

Fleksible løsninger

Nå venter en dobling av boareal. Paret kan boltre seg på 150 kvadratmeter fordelt på tre etasjer. Her får de stue og kjøkken i første etasje – med utgang til hage. Tre soverom – og mulighet for fem.

– Det var veldig kjekt at det kom et rekkehus på den størrelsen, for det kommer mye i Sandnes som er mindre, forklarer Tone.

– Det er mye muligheter her. Vi har tenkt gjennom hvordan vi kan ha det nå, om noen år og om 10 år, deler Bjarte.

Ytterdøra åpnes inn til en svær gang. Her kunne det sikkert vært et soverom?

– Ja, dette er et «eventuelt» soverom. Vi kunne fått satt opp en vegg, men skal prøve ut å heller ha en garderobe som skillevegg. Han skal få gaming-PC inn der, forteller hun.

– En fin løsning til den dagen det blir flere enn oss to. Vi har også hørt fra andre at de savner en plass å bare stue vekk ting i gangen, så da fikk vi denne ideen, sier han.

Alle gulv er dekket av knitrende papp som beskytter den nylagte parketten. Der gikk de for standardløsningen, som de begge syntes var kjempefin. Veggene kan vi se i all sin prakt: Kledd i myke Soft, oppfriskende Velvet og lune Desert Pink. Vi blir imponert over fargepaletten.

Hvem har stått for den?

– Jeg har valgt farger, og så har han godkjent eller ikke godkjent.

– Maling er bare maling. Det er ikke så farlig. Vi har jo malt litt småprosjekter før, og det har alltid blitt fint, så hvorfor skulle jeg ikke bare si ja?

Bjarte og Tove Aarstad på befaring i sitt nye hjem
Ekteparet Bjarte og Tove Aarstad har kjekke planer for det gule rommet i øverste etasje
Foto: Merethe Opstad Clausen

Tone og Bjarte sitt preg

Ekteparet har gjort en del tilleggsvalg. Listefritt rundt vinduer. Oppgradering av fliser på bad. Større kjøkkenløsning og takhøye skap. Dør rett inn i garasjen.

– Den døra, det måtte vi ha! Og garasjen går langs hele lengden på huset, så der er det god plass. Den vil fungere fint som bod også, tenker Bjarte.

– Åh, det blir luksus med garasje, sier Tone.

Ekteparet hadde også et ønske som ikke sto på tilvalgslisten, som de likevel fikk oppfylt. De viser vei opp til øverste etasje, og peker.

– Vi valgte å sette opp vegg til loftstua, slik at det ble et eget rom. Dette skal bli TV-stue, vi skal ha en svææær TV på veggen. Og hvis en av oss har besøk, kan den andre være i TV-stua, sier Bjarte.

– Da har vi et ekstra rom der også. Det har vært ganske gode muligheter til å få gjort det vi vil, må bare betale for det, ler Tone.

Bjarte og Tove Aarstad i sitt nye hjem på Hovemarka
Fargen Desert Pink gjør hovedsoverommet ekstra lunt, men akkurat nå er det utsikten som stjeler oppmerksomheten.
Foto: Merethe Opstad Clausen

Nå skjer det

Dialekten forteller at hun har bodd lenger nord i Rogaland. Bjarte snakker kav sandnesisk. For ti år siden dro han til Karmøy – på speiderleir. Der var også Tone, som er fra øya. I speiderparets nye hus blir det gode muligheter for besøk fra Haugalandet.

– Ja, det blir kjekt å ha plass til både slekt og venner, smiler Tone.

– Nå kan de komme ned og «stay the night» hvis de vil, inviterer Bjarte.

Nå gjenstår det bare noen fliser, dører, lister og kjøkken – så er Jadarhus i mål med bygginga. Et byggeprosjekt ekteparet har fulgt tett.

– En periode når det skjedde mye forandringer ute, da kjørte jeg nedom hit hver dag etter jobb, før jeg dro hjem. Og plutselig så er vi her: 3. desember.

Balkong på prosjektert bolig på Hovemarka
Lyst til å vite mer om Bates boliger på Hovemarka?

Tredje og siste byggetrinn er nå lagt ut for salg: Ni kjekke rekkehus på 174 - 175 kvm. Boligene ligger helt i enden av feltet og har hage som grenser til friareal.

Les mer