Fargehusene i Stavanger Øst
Foto: Ensign

Et sprekt, urbant prosjekt - først servert til Bate-medlemmer!

Like ved det nye Lervigskvartalet i Stavanger Øst skal det bygges et boligkvartal som bokstavelig talt setter farge på nabolaget.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 26.1.2022

God stemning i Stavanger øst

– Det er et vågalt prosjekt, men vi tror folk er klare for å bli med og sette farge på Stavanger Øst. Dette er et område som har utviklet seg til å bli utrolig flott de siste årene, men byggene er forholdsvis monotone. Med fargerike bygninger i solide materialer vil vi tilføre liv, glede og god stemning til nabolaget, sier Martha Søyland, salgsleder i Base Bolig.

Base Bolig er eiendomsutvikleren som står bak Fargehusene i Stavanger Øst. I dette prosjektet samarbeider de med Bate, og det gir medlemmer mulighet til å melde forkjøpsrett før boligene blir lagt ut for salg.

– Stavanger Øst er et område i stor utvikling, som vi vet at mange av medlemmene våre ønsker å bosette seg i. Derfor er vi veldig glade for å kunne tilby denne muligheten. Vi har gode erfaringer med Base Bolig fra tidligere prosjekt. De er en solid aktør som legger stor vekt på kvalitet, og som i likhet med oss er opptatt av å skape gode bomiljø med høy trivselsfaktor, sier Odd Egil Flokketveit, salgs- og markedsdirektør i Bate.

Jeanette Tunge, Martha Søyland og Odd Egil Flokketveit
Fra venstre: Jeanette Tunge og Martha Søyland fra Base Bolig og Odd Egil Flokketveit fra Bate på byggetomta. I bakgrunnen kommer det nye Lervigskvartalet.

Et nabolag i stor utvikling

Går alt etter planen, kan gravearbeidet starte allerede i sommer. Første byggetrinn består av 55 leiligheter fordelt på to bygg. Boligene varierer fra 48 - 118 kvm, og prisene begynner på 2 490 000 kr. Alle får terrasse, balkong eller takterrasse, og tilgang til et avskjermet uteområde med møteplasser for lek og gode samtaler.

Byggene kommer like ved Rema 1000 på Storhaug, hvor det i dag er en stor parkeringsplass og nedslitte industribygninger. På sikt skal også Rema 1000-bygget rives, slik at hele kvartalet blir transformert. Butikken flytter like over veien, til det nye Lervigskvartalet.

– Lervigskvartalet står klart omtrent samtidig med at de første boligene blir innflytningsklare. Med ny skole, barnehage, flerbrukshall, bydelssenter, kontorer, dagligvarebutikk og kjekke uteområder, får hele nabolaget et stort løft, og det blir et enda kjekkere sted for familier, sier Jeanette Tunge, salgs- og markedsansvarlig i Base Bolig.

Les mer om Lervigskvartalet på Stavanger kommunes nettsider

Områdeillustrasjon Lervig
Første byggetrinn kommer mellom Johannes Læringssenter og Rema 1000 Storhaug. Like over veien blir det nye Lervigskvartalet bygd.
Foto: Ensign

Med eller uten fellesgjeld

Salgsduoen i Base Bolig ser fram til å lose nye boligkjøpere på sin reise. De er begge spente på responsen fra Bates medlemmer.

– Dette er første gang vi åpner for at medlemmer får melde forkjøpsrett på et av våre boligprosjekter. Stavanger Øst er et attraktivt område, og vi har allerede merket stor interesse, så her vil forkjøpsretten virkelig komme til sin rett, sier Tunge.

Les mer om hvordan forkjøpsretten fungerer her

Fargehusene vil bli organisert som borettslag, men med full frihet i forhold til finansiering.

– Som de fleste nye borettslag, vil også de som kjøper leilighet i Fargehusene betale noe i innskudd, mens resten av kjøpesummen blir finansiert gjennom et felles lån fordelt på alle boligeierne. Det er en gunstig ordning som mange setter pris på, forteller Martha Søyland, og legger til:

– Samtidig vet vi at enkelte ønsker å unngå lån, og derfor tilbyr vi også individuell nedbetaling. Det betyr at du som kjøper kan betale ned hele eller deler av din andel av fellesgjelden etter at du har overtatt leiligheten.

Se mer informasjon om individuell nedbetaling, også kalt IN-ordning, her

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med prosjektets meglere:

Martha Søyland: martha@basebolig.no / 900 79 198

Jeanette Tunge: jt@basebolig.no / 992 97 670