prisutdeling av årets bomiljøStyremedlem Stig Nesse og nestleder i styret Ragnhild Solli mottar pris for Årets bomiljø av administrerende direktør Paul Boxill i Bate. 

 

Tekst: Alise Lea Tiller   Foto: Anette Gausland   Publisert: 30. mai 2019

 

Torsdag 24. mai delte Bate ut pris for Årets bomiljø og Årets ildsjel i forbindelse med Bates generalforsamling. Årets bomiljø fikk en pengepremie på 30.000 kroner og Årets ildsjel fikk 20.000 kr.

- Hele borettslaget har bidratt til denne prisen. Jeg er glad, men ikke overrasket, fordi Haugtussa har et svært godt bomiljø, sier styremedlem Stig Nesse i Borettslaget Haugtussa som vant prisen.

Akedisco, felles 17. mai-feiring, byttedag og tenning av julegran er bare noen av aktivitetene som finner sted i borettslaget. Her kan du lese mer om familien Abrahamsen som bor på Haugtussa og som ikke nøler med å velge borettslag fremfor enebolig.

- Styret trenger ikke å gjøre alt selv. Vi oppfordrer beboerne til å engasjere seg. Alle forslag fra beboere diskuterer vi i styret. Så bevilger vi penger til gode ideer slik at de kan gjennomføres, sier Nesse.

De siste innspillene har vært å lage en humlevennlig blomstereng, starte klesbyttedag og fotballturnering for store og små. Styret var positiv til alle disse forslagene.

På årets 17. mai-feiring var det popkornmaskin, sekkeløp og andre konkurranser og grillmat til alle i borettslaget. De har også en Facebookside der beboerne i borettslaget kommer med forslag, inviterer til sosialt og legger ut bilde av ting som gis bort.

- Nå diskuterer vi i styret hva vi skal bruke pengepremien på. Det blir nok noe til glede for beboerne, sier Nesse. 

Juryens begrunnelse lyder slik:
«Å skape et godt bomiljø i store boligselskap krever innsats og arbeid fra engasjerte beboere. Årets vinner av Bomiljøprisen har – til tross for at det er ett av de største borettslagene med mange beboere – klart på forbilledlig vis å skape dette gode samholdet og bomiljøet. Vinneren har hatt en god daglig drift gjennom mange år, og har kreative og handlekraftige beboere som har arrangert mange samlende aktiviteter som akedisco, filmkvelder og julegrantenning». 

 

Til Batebloggen