Marianne Helgesen fra Bate leder serien Førstegangskjøperne
Foto: Impress Publisering

Førstegangskjøperne: Veien til egen bolig

Skal du kjøpe din første bolig? Da har du kommet til rett sted! Her får du lære av andre som prøver å finne veien inn i boligmarkedet.


Episode 1: Med forkjøpsrett i lomma

I første episode får du møte deltakerne våre - 19 år gamle Ida, som drømmer om å bytte ut barndomshjem med eget hjem - og Trondheims-paret Mona og Brage sikret seg bolig i Sandnes ved hjelp av forkjøpsrett fra sitt lokale boligbyggelag. Her deler de sine erfaringer og kommer med lure tips til andre.


Episode 2: Hvordan få råd til egen bolig?

I andre episode får vi bli med Ida i banken når hun undersøker mulighetene for å få boliglån. Samtidig forteller Mona og Brage om hvordan de fikk råd til å kjøpe sitt første hjem.


Episode 3: Dagen er kommet - endelig boligovertakelse!

I tredje episode av Førstegangskjøperne får vi bli da Mona og Brage overtar sin første bolig. Hva må de tenke på under overtakelsen? Samtidig utforsker Ida boligmarkedet foran pc-en. Finnes det noe der ute som hun kan ha råd til?


Episode 4: Hva er forskjellen på borettslag og sameie?

I fjerde episode av Førstegangskjøperne blir vi med Ida på visning i en borettslagsleilighet. Men hva er egentlig forskjellen på å bo i et borettslag eller sameie? Kanskje er det noe å spare når Ida skal kjøpe? I Sandnes har kjæresteparet Mona og Brage funnet seg til rette i sitt nye hjem, selv om flyttingen ble litt mer komplisert enn de hadde tenkt.


Marianne Helgesen fra Bate er programleder for Førstegangskjøperne

Vi søker nye deltakere!

Hvordan ser din vei inn på boligmarkedet ut? Vi skal lage flere episoder av Førstegangskjøperne og vil gjerne bli med deg på boligjakt. Underveis får du gode råd av våre eksperter og, som en ekstra takk for hjelpen, et gavekort hos Bohus på 10 000 kr.

Les mer og meld deg på her

Kan vi hjelpe deg med noe?

Kundesenteret vårt har svaret på det meste 😇 Du når oss alle hverdager fra 9 - 15.

Katalin Braathen Johansson, kunderådgiver i Bate
Bate kundeservice