Gravemaskin på byggeplass på Hovemarka i Sandnes
Foto: Idar Hamre

Vi er i gang!

Grunnarbeidet er allerede vel underveis. I løpet av et års tid blir de ni siste boligene på Bates byggefelt på Hovemarka klare for innflytting.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 9.2.2022

Hovemarka

De fleste boligene i det tredje og siste byggetrinnet på Hovemarka gård 44 er fortsatt ledige. Likevel har Bate valgt å sette i gang byggearbeidet.

– Vi tviler ikke på at vi vil få solgt boligene. Interessen for både området og boligene har vært god, men mange holder tilbake når innflyttingsdatoen ennå ligger et stykke fram. Derfor setter vi nå i gang byggearbeidet, forteller Idar Hamre, som er prosjektleder i Bate.

Han forventer at boligene vil bli ferdigstilt i løpet av første kvartal 2023. Nøyaktig dato er ennå litt tidlig å si, da både vær, vind og koronasituasjonen kan påvirke framdriften.

– Det som er sikkert, er at området snart blir enda kjekkere for både nye og eksisterende naboer. De som allerede har flyttet inn i de første byggetrinnene, kan se fram til tiden med byggegjerder, hamring og vareleveranser går mot en slutt, påpeker han.

I forbindelse med oppstarten av tredje byggetrinn, er det også fjernet svartlistede Sika-grantrær i området. Det gir bedre lys og grobunn for vegetasjon og løvtrær til å vokse. Det vil også bli bygd et støygjerde et stykke nedenfor den nye husrekka, for å minimere lyden fra E39.

illustrasjon av balkong på planlagt rekkehus i Sandnes
Se alle detaljer om prosjektet

Bates siste byggetrinn på Hovemarka gård 44 består av ni selveierrekkehus med egen tomt. Boligene er mellom 174 - 175 kvm store, og prisene starter på 4 790 000,-

Besøk prosjektsiden