Dame sitter med en pc som viser Portalen
Foto: Freepik

Vet dere om disse funksjonene i Portalen?

Portalen er styrets digitale hjemmebane, og inneholder mange nyttige funksjoner. Under har vi samlet noen du kanskje ikke var klar over.

Tekst: Bate
Publisert: 22.5.2024

1) Tilleggsinformasjon om beboere/boliger

Her finner du det: Borettslaget/sameiet ➡️ Eksporter til Excel

Beskrivelse: Denne funksjonen gir mye nyttig informasjon om beboerne og boligene, strukturert i et Excel-ark. Blant annet får dere oversikt over hvem som har reservert seg mot elektronisk kommunikasjon, og om det er leietakere som bor i de respektive boligene.

Tilleggsinformasjon i Portalen
Når du trykker på knappen får du opp valg om hva du ønsker å eksportere. Husk å være forsiktig med å dele informasjon med personer utenfor styret.

2) Kontroll på regningene

Her finner du det: Økonomi ➡️ Rapporter ➡️ Driftsoversikt

Beskrivelse: Her får dere enkelt oversikt over pengebruken i boligselskapet. Velg først hvilken periode dere vil se nærmere på – da får dere tallene fra årsskiftet det aktuelle året, og til og med valgte måned.

Her kan dere gå inn i en hovedkonto i regnskapet, for eksempel Drift og vedlikehold, og derfra dykke ned i detaljene helt til den enkelte faktura. Alle tall med rød skrift kan klikkes på for mer info.

Driftsoversikten i Portalen
Driftsoversikten i Portalen er oversiktlig og brukervennlig.

3) Utleggsskjema

Her finner du det: Økonomi ➡️ Utlegg

Beskrivelse: Dersom et styremedlem har hatt et utlegg på vegne av boligselskapet, så bruker hen dette skjemaet for å få beløpet refundert. Her anbefaler vi at dere bruker mobiltelefon eller nettbrett, slik at dere enkelt kan ta bilde av kvittering og legge det inn som vedlegg.

PS! Bate prioriterer å utbetale utlegg så fort som mulig.

Utleggfunksjonen i Portalen
Utleggsfunksjonen gjør det enkelt for styremedlemmer å laste opp kvitteringer for utbetalinger.