unge mennesker og doodles

Spar penger på hvert kjøp!

I disse tider, da alt er litt småkjipt, «knage» og urolig, kan det være greit å bli minnet på at det er masse penger å spare på å bruke medlemsfordelene.

Tekst: Sigmund Jensen, Impress Publisering
Publisert: 22.12.2023

Mye penger å spare

– Ikke alle er klar over hvor mye det er å hente på å bruke medlems­fordelene aktivt, sier Hege Stiegler. Som Bate-medlem får du bonuser og rabatter hos mer enn 50 sam­arbeids­partnere, på alt fra pizza og kino­billetter til bygge­varer, møbler, gunstige første­hjems­lån og for­kjøps­rett på boliger i Rogaland og mange andre steder i landet. De fleste samarbeidspartnere gir 5 % bonus på hvert kjøp, rabat­tene varierer fra 5–30 %.

Lyspære
Hvordan bruker jeg fordelene?

1. Logg deg inn på Min side på bate.no eller i appen

2. Finn frem fordelen du ønsker å bruke og følg instruksjonene.

3. Bonus registreres automatisk når du handler med et registrert betalingskort

Logg inn

Populære fordeler

– Kinobilletter, konserter og spise­steder er populære fordeler blant de unge, sier Hege. Som Bate-medlem får du 15 % rabatt på hver kinobillett på Odeon Kino i Stavanger og Sandnes. Mablis-festivalen gir 10–20 % rabatt, Stavanger konserthus gir rabatter på utvalgte forestillinger for å nevne noe.

– Det er ikke så mange kjøp som skal til før du har spart inn kontingenten og tjener penger på det, sier Hege. Det koster ingenting å være medlem fram til fylte 20 år, deretter er kontingenten 300 kroner i året.

– Men når du kjøper din første bolig, endrer gjerne forbruksmønsteret seg litt, forteller hun.

– Unge etablerte benytter seg av medlemsfordeler fra Montér, Bohus og Haukaas. De pusser opp og inn­reder, de vet hva de vil ha, og de investerer. Den største kundegruppen på Montér er de mellom 31 og 35 år.

Lyspære
Dette er Bate Ung

Det kan være vanskelig for unge å komme inn på boligmarkedet. Bate Ung er en plattform hvor du finner råd, tilbud, rabatter og fordeler som kan hjelpe deg på veien til egen bolig.

Les mer

If har samlet mange fordeler for unge, bl.a. gratis innbo- reise- og ulykkes­forsikring til de som er mellom 18 og 26 år, gratis forsikring mot ID-tyveri og gratis flytteforsikring.

Mange har også kjæledyr og benytter seg av Pet XL, og nettbutikker, sports­butikker og Fretex er populært. Den yngre generasjonen er opptatt av bære­kraft og gjenbruk. Også Stavanger Turistforening – som vi samarbeider tett med – har en egen satsing som retter seg mot de unge.

unge mennesker i kiosk

Din beste medlemsfordel

Den beste medlemsfordelen er for­kjøpsretten. Som Bate-medlem gis du muligheten til å komme først i køen av boligkjøpere, uten at du trenger å være med i budrunden. Stadig flere benytter seg av dette. I hele fjor ble 250 boliger tatt på forkjøpsrett. Til og med oktober i år er tallet 288. I Bate har bruk av forkjøpsrett gått opp med 200 % siden 2019.

– Det fine med forkjøpsretten er at du kan sitte litt på gjerdet og vente, forklarer Hege. – Du trenger ikke å være med på å drive prisen opp i en budrunde. Det er absolutt den viktigste fordelen.

Lyspære
Dette er forkjøpsretten

Mulighet for Bate-medlemmer med lengst ansiennitet til å komme foran i køen og «overta» boligkjøpet til den prisen selger har akseptert, uten å delta i budrunden.

Les mer

Den Gule Banken

Men boligkjøpet skal jo også finansieres på en eller annen måte. Det er her samarbeidet med Den Gule Banken, Sandnes Sparebank, kommer inn i bildet.

Samarbeidet mellom Den Gule Banken og Bate gir Bate-medlemmer spesielt gunstige låne- og sparevilkår gjennom Bate BSU, Bate Førstehjemslån og Bate Boliglån Ung (18–34 år).

– Alt dette viser verdien av å være Bate-medlem, sier Hege Stiegler. – Men folk flest er egentlig ikke klar over hvor mange fordeler vi har.

Lyspære
Dette er Bates Førstehjemslån

I samarbeid med Den Gule Banken, Sandnes Sparebank, tilbys Bate-medlemmer som kjøper sin første bolig bankens aller beste rente.

Les mer

glade unge mennesker klemmer
Lyspære
Noen utvalgte fordeler

Fretex
Skattejakt i gjenbruksparadiset! Bate-medlemmer får 5 % bonus på hele kjøpet i Fretex-butikker i hele Norge.

Sats
Nordens største treningssenterkjede! Bate-medlemmer får 15 % rabatt på alle medlemskap med 12 md bindingstid i Rogaland. Og én time gratis med personlig trener.

Anton Sport Kvadrat
Alt innen sportsutstyr! Bate-medlemmer får 10 % rabatt på ordinære varer og 5 % bonus på hele kjøpet i butikk hos Anton Sport Kvadrat.

Wright trafikkskole
Skal du ta lappen? Bate-medlemmer får 5 % bonus på trafikalt grunnkurs og førerkort på personbil, tilhenger, moped og MC over hele landet. Gjelder også hos Heimdal Trafikkskole.

Odeon kino
Film er best på kino! Bate-medlemmer får 15 % rabatt på billetter hos Odeon Kino i Stavanger og Sandnes. Enten med rabattkode, eller ved å vise medlemsbeviset i billettluka.

Mablisfestivalen
To-dagers festival i Vålandskogen! Bate-medlemmer får 20 % rabatt på festivalpass og 10 % rabatt på dagspass.

Se flere medlemsfordeler for unge her!