Gravemaskin
Foto: dimitrisvetsikas1969 / Pixabay

Nå begynner byggingen!

I starten av oktober tar vi første spadestikk for de nye boligene på Frøylandsstien, Hommersåk. Først ut er boligene nær skogen, i den vestre delen av feltet.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 26.9.2022

Oppstart på Frøylandsstien

På Maudland på Hommersåk skal Bate bygge 19 nye hjem. Boligfeltet er delt inn i fire deltfelt, og det er delfelt B1 og B2, i den vestre delen av feltet, som står først for tur.

– På de første delfeltene kommer det fire leiligheter og seks rekkehus. Vi regner med at det tar cirka ett år fra oppstart til boligene er innflytningsklare, så her vil folk kunne flytte inn høsten 2023, forteller prosjektleder Carl Inge Wathne.

På de to siste delfeltene, B3 og B4, skal det komme til sammen ni rekkehus. Prosjektlederen forventer at byggingen av også disse boligene vil komme i gang i løpet av året.

– Vi har stor tro på prosjektet, og har bestemt oss for å sette i gang byggingen uansett hvor mange boliger som er solgt. Det gir også en trygghet til de som kjøper, poengterer han. 

Frøylandsstiens fire delfelt
Nå starter byggearbeidet på delfelt B1 og B2Seks boliger solgt

Før byggestart er seks av de 19 boligene solgt. Det inkluderer alle de fire leilighetene.

– Nå starter vi med grunnarbeidet på tomta, og det betyr at vi har noen uker foran oss med sprenging og flytting av masse. Før jul vil vi se reisverket komme opp, og da vil du få et godt bilde av hvordan det nye byggefeltet blir, forteller prosjektlederen.

Illustrasjon av boligfeltet Frøylandsstien
Slik blir det nye boligfeltet. Delfelt B1 og B2 ser du til venstre i bildet.Fortsatt mulig å endre

De aller fleste som kjøper ny bolig, ønsker å gjøre en eller flere endringer – fra å tilpasse lyspunkt og stikkontakter, til å velge fronter og layout på kjøkken og bad.

– Jo tidligere du kjøper boligen, jo større er mulighetene dine for å få det akkurat slik du vil. Venter du for lenge, kan noe av det du ønsker å endre på allerede være utført, sier Wathne.

På Frøylandsstien kan kjøperne også velge å legge ned egeninnstas i boligen - og selv legge gulv, sparkle og male veggene i huset sitt.

Kommende leiligheter og rekkehus på Frøylandsstien

Les alt om Frøylandsstien

Åpne prosjektside