bilde av parkeringsplass
Det grå bygget helt til høyre på bildet forsvinner. Mellom Køhlerlåven til venstre og de to historiske hvite bygningene kommer boliger og park.
Foto: Kristian Dale

Ser du hvor vi er? Her skal Bate bygge boliger og stor park

En asfaltert parkeringsplass blir til innbydende grønn park som alle kan bruke.

Tekst: Bate
Publisert: 3.4.2019

Satser på boligbygging i Hillevåg

I området mellom Frida Hansens hus, Køhlerlåven og Køhlerhuset i Hillevåg kommer en stor hage og nye boliger. Hele området friskes opp fra en grå parkeringsplass til moderne boliger med store utearealer.

- Tomten ligger sentralt til med gode buss- og togforbindelser, og vi har planer om å tilrettelegge for syklister. Hillevåg er et satsingsområde for kommunen og det skjer mye spennende her for tiden, sier midlertidig sjef Eirik Bergjord for Bomiljø-avdelingen i Bate.

42 nye boliger

Bate har planer om å bygge to fem-etasjers bygninger med totalt 42 boliger.

- Størrelsen på boligene varierer fra cirka 40 til cirka 100 kvadrat, sier Elise Folkvord som er sjef for Bomiljø-avdelingen i Bate og snart tilbake fra permisjon.

Detaljene er ikke spikret fordi det ennå er en stund til salgsstart, som er planlagt til etter fellesferien.

- Bygget har et moderne uttrykk samtidig som det passer inn blant de historiske bygningene som omkranser området. Materiale og fargevalget står godt i stil til de andre bygningene rundt, sier Bergjord.

Interessert i boligene? Da er det lurt å være Bate-medlem! Medlemmer kan melde forkjøpsrett og sikre seg drømmeboligen. Meld deg inn her.

Les mer om forkjøpsrett her.

Nesten alle boligene får balkong/uteplass som er vent mot sør. Det er også både terrasse og innglasset balkong i nesten hver boenhet. De fleste boligene har gjennomgående lys og man kan se Gandsfjorden og fjellene til og med fra de lavere etasjene.

- Parken er for alle

- Størstedelen av tomten blir gjort om til park. Vi inviterer alle til å bruke parken, ikke bare de som flytter inn her, sier Folkvord.

elise folkvord og eirik bergjord
Elise Folkvord er sjef for Bomiljø-avdelingen i Bate. Eirik Bergjord, som jobber med tomteutvikling, er hennes stedfortreder mens hun er i permisjon.
Foto: Bate

I parken kommer en delvis innglasset hagestue.

- Tomten er nå et område det ikke er naturlig å oppholde seg på. Her ønsker vi å lage en møteplass, sier Bergjord.

Noen lekestativer for barn blir det også. Hvilke lekeapparater det blir er ikke bestemt, men Bomiljø-avdelingen ser etter noe som er bygget av tre.