Sandnes sentrum sett fra Hanafjellet
Foto: Justyna Stachon, Impress

Freshe Sandnes!

Nye arbeidsplasser. Nye idrettsanlegg. Nye møteplasser. Og snart åpner enda et treffpunkt: Mathallen - for hele regionen.

Tekst: Samina Bruket
Publisert: 19.12.2022

Denne artikkelen stod først på trykk i medlemsmagasinet Ditt Bate. Les hele bladet her


– Der kommer baren - og dessertboden rett ved siden av. Så to boder der, fem der borte, og denne vi står med, og den - totalt ni matboder, teller senterleder ved Amfi Vågen, Bente Hetland.

Vi er midt i en omvisning. På et sted vi har vært mange før, men nå er alt så annerledes. Et bygg skal gjennom en fullstendig omstrukturering. Vi iakttar en kommende sommerfugl mot slutten av puppestadiet; 30. mars 2023 åpner dørene og Mathallen skal få vise seg fram i all sin prakt.

Bente Hetland, senterleder Amfi Vågen
Senterleder Bente Hetland
Foto: Justyna Stachon, Impress

Ypper litt

– Dette bygger vi for alle. Jeg tror Mathallen vil trekke folk fra både nord og sør, og til hele regionen!

– Stavanger er størst i innbyggertall. Men med en rivende utvikling i Sandnes kan det virke som lillebror nå utfordrer storebror på både arkitektur og kultur?

– Haha, vi kan jo yppe litt når vi er minst. Neida, jeg tenker det er best vi blir bode i lag. Nå får vi en mathall - og det er flott, så har Stavanger sine kvaliteter, sier senterlederen jovialt.

Ombyggingen av Amfi Vågen koster cirka 300 millioner kroner. Et viktig mål er å åpne opp mer mot byen, forklarer senterlederen.

– Nå har vi fått fantastiske Ruten-parken på utsiden her, og vi skal ikke ligge som et stengsel mot Vågen: Alle skal kunne gå rett gjennom.

Renovasjonsarbeid på Amfi Vågen
– Vi er forsinket i forhold til vår opprinnelige plan, men nå går vi for våren 2023. Da skal vi åpne" sier Bente Hetland.
Renovasjonsarbeid på Amfi Vågen
Foto: Justyna Stachon, Impress

Fortid og framtid

Mathallen får plass i et vernet bygg fra 1839. Og det historiske, det skal bevares, forsikrer Hetland.

– Vi har tatt bort rødfargen og fått fram den autentiske muren, og bygget ble bare enda finere" Vi har god dialog med byantikvaren og riksantikvaren, og har fått til mye sasmmen. De har vært gode støttespillere, takker hun.

Mathallen skal bli et tilbud for både unge voksne og godt voksne, hvor det er åpent fra lunsj til seeen middag.

– En stor møteplass, satser vi på! Lunt og godt. Ja, rett og slett en god plass å være. Det er viktig for oss. I helgene skal vi gjøre litt om på stemningen i løpet av åpningstiden, slik at Mathallen også blir et festlig sted utover kvelden.

Rulleskibanen i Melsheia og Ruten-parken i Sandnes
Sandnes har vært gjennom en rivende utvikling de siste årene. Rulleskibanen i Melsheia og Ruten-parken er to av flere nye, populære tilbud.
Foto: Justyna Stachon, Impress