Møllekvartalet illustrasjonbilde
Et nytt kvartal med spennende boliger vokser frem i Sandnes

Et nytt kvartal i Sandnes

Det skjer mye i Sandnes for tiden. Det er flere boligprosjekter som bygges og en større satsning på å skape et levende sentrum. Når arkitektene i LINK Arkitektur i Rogaland ble koblet på prosjektet Møllekvartalet, var det viktig å skape et lunt gårdsrom for gode stunder og mangfold.

Tekst: Marianne Helgesen
Publisert: 18.1.2021

Du så kanskje et stort, opplyst tårn i Sandnes før jul? Opplyst i rød eller lilla. Møllekvartalet er et samarbeidsprosjekt mellom Pålen Eiendom, SV Betong og Bate - midt i Sandnes. Kvartalet består av lyse leiligheter og en stor, frodig felleshage omkranset av Møllegårdene.

Illustrasjon av ferdige boliger i Møllekvartalet
Nye boliger i Sandnes

Spennende nye boliger i Sandnes

Sivilarkitekt Liv-Kristine Rud kaller gjerne Møllekvartalet for en del av "byreparasjonen". Kvartalet vil ha en stor betydning for krysset mellom St. Olavs gate og Jærveien, og ligger opp mot nye, spennende områder i sentrum.

LINK Arkitektur har stått for videreføringen og utformingen av kvartalet. Her skapes et gårdsrom av gammel europeisk tradisjon, med en moderne tolkning. Med en stor, frodig felleshage som skal være en solrik og tilgjengelig uteplass for alle.

Se boligprosjektet her.

Bilde av stor frodig hage som blir et naturlig samlingspunkt
Stor, frodig felleshage som et naturlig samlingspunkt.

– I Møllekvartalet skal det være trivelig å være, med gode kvaliteter og mangfold av store og mindre leiligheter – både på bakkeplan inn mot hagen og i høyden med utsikt, forteller Marita J. Braathen, arkitekt i LINK Arkitektur.

– Arkitekturen skal gi noe tilbake til byen, sier arkitekt Fabian Fernandez.

I første etasje i Møllegårdene ut mot bakkeplan blir det næringslokaler. I Mølletårnet, som totalt består av 16 etasjer, er det lagt opp til næringslokaler i de fire første etasjene. Her er det plass til kontorer, butikker, kaféer og spisesteder. Og ikke minst gjør det Møllekvartalet til et levende kvartal som er med å forstørre sentrum, her blir det liv hele uka.

Fra venstre LINK-arkitektene Birgitte Lund Fredriksen, Fabian Fernandez og Marita J. Braathen
Fra venstre LINK-arkitektene Birgitte Lund Fredriksen, Fabian Fernandez og Marita J. Braathen
Foto: Marianne Helgesen

Møllegård 2 kommer for salg

I første kvartal 2021 kommer Møllegård 2 for salg. Møllegård 2 består av 28 leiligheter fra 27 til 119 BRA. Adressen blir St. Olavsgate 4 og 6. Her kan du få romslige balkonger, og leilighetene får store vindusflater som gir mye lys. Med en sentral beliggenhet og kort vei til alt byen har å by på.

I Møllegård 2 vil det presenteres en ny og spennende finansieringsmulighet. Denne vil gi en større fleksibilitet for den enkelte kjøper, og gjøre det mulig for flere å skaffe seg sin drømmebolig midt i Sandnes sentrum.

Mer informasjon kommer.

Meld din interesse her.

Bilde av møllegården 2
Møllegården 2 kommer for salg første kvartal 2021.