Boligblokk med lekeplass foran

Tilbyr en enkel og rimelig forretningsførerkontrakt til mindre borettslag og sameier

Er det 20 eller færre boliger i ditt borettslag eller sameiet? Da bør dette vekke interesse hos styret, uansett hvor i landet du befinner deg.

Tekst: Kristian Ekeland
Publisert: 11.10.2023
Lyspære
Basis forretningsførsel enkelt forklart

Forretningsføreravtale som inkluderer tjenestene styret har mest bruk for, blant annet digital styreportal, regnskapsførsel, innkreving av felleskostnader og egen rådgiver.

Noen tjenester, som tertialrapporter og møteledelse, er ikke inkludert.

Det gjør at prisen styret betaler kan reduseres kraftig.

Kontrakten tilbys til:

  • Borettslag og sameier med opptil 20 enheter/seksjoner.
  • Velforeninger, tingrettslige sameier og garasjesameier.
Sjekk din pris her

Trykk på knappen og fyll ut skjemaet, så får du tilsendt et uforpliktende pristilbud med én gang.

– Tidligere har vår forretningsføreravtale vært lik for alle, uavhengig om boligselskapet har 3 eller 300 boliger. Men vi ser at mindre boligselskap ofte har mindre behov for enkelte tjenester. Derfor luker vi bort noen av disse tjenestene, og tilbyr en enklere og rimelig kontraktstype innen forretningsførsel, sier leder for kunderådgivning i Bate, Cathrine Furenes.

Dette er en forretningsføreravtale som dekker et stort spekter av styrets hverdag – inkludert regnskapsførsel – til en fast, lav pris.
Cathrine Furenes
Leder for kunderådgivning i Bate

Den nye avtalen har fått navnet Basis forretningsførsel, og tilbys hovedsakelig til borettslag, sameier og velforeninger med 20 eller færre boliger, uansett i hvor i landet man befinner seg.

Mer enn et regnskapsbyrå

Flere mindre boligselskap bruker i dag regnskapsbyråer som forretningsfører. Ifølge Furenes passer den nye kontrakten for de styrene som ønsker et bredere tilbud på den daglige driften av et boligselskap, uten at det koster skjorta.

– Dette er en forretningsføreravtale som dekker et stort spekter av styrets hverdag – inkludert regnskapsførsel – til en lav pris. Jeg vil tørre å påstå at vi i mange tilfeller vil ta et lavere forretningsførerhonorar enn det et regnskapsbyrå gjør til denne kundegruppen, sier en engasjert Furenes.

Cathrine Furenes på et kontor
Cathrine Furenes sier mindre borettslag og sameier får mye for pengene med Basis forretningsførsel.

De viktigste tjenestene fortsatt inkludert

Som navnet tilsier, dekker Basis de elementære styre-behovene innen forretningsførsel. Furenes understreker likevel at det kun er et fåtall av tjenestene som tas bort i Basis-kontrakten.

– Basis forretningsførsel inkluderer de mest brukte tjenestene for styret, som den digitale styreportalen, regnskapsførsel, fast rådgiver og så videre. Tjenestene som ikke inkluderes er hovedsakelig to årlige økonomiske rapporter, budsjettforslag og diverse bistand i forbindelse med årsmøte/generalforsamling. Disse tjenestene kan derimot kjøpes hvis styret skulle ha behov for dem, sier hun.