Nå kan du få LeieEie- og DelEie-boliger i Vågsbygd Sentrum

En ny vei til egen bolig

Drømmer du om å eie, men mangler egenkapital? Nå kan du sikre deg LeieEie- eller DelEie-bolig i Kristiansand!

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 9.6.2023

LeieEie og DelEie er modeller for deg som vil kjøpe din egen bolig, men ikke har nok egenkapital til å finansiere kjøpet selv.

LeieEie passer for deg som har lite eller ingen egenkapital. Du leier boligen i inntil fem år, og kan kjøpe den ut når som helst i løpet av disse årene. Cirka 45 prosent av leien du har betalt inn blir omgjort til en rabatt på boligen.

Les alt om LeieEie-modellen her

DelEie passer for deg som har nok egenkapital til å finansiere deler av innskuddet. Du må dekke minst tre tideler av innskuddet. Resten av boligen kjøper vår samarbeidspartner LeieEie AS. Du får bo og bruke boligen som om du eide den alene, men betaler et månedlig vederlag til LeieEie AS for den delen du ikke eier selv. Når økonomien tillater det, kan du gradvis kjøpe en større andel av boligen – til du til slutt eier den helt selv.

Les alt om DelEie-modellen her

På de fleste boligene kan du selv velge om du vil inngå en LeieEie- eller DelEie-avtale.

Sju muligheter i Vågsbygd

Akkurat nå kan du få LeieEie- eller DelEie-avtale på sju attraktive leiligheter i Vågsbygd Sentrum. Dette er helt nye leiligheter som blir innflytningsklare fra desember i år til oktober neste år.

Som Bate-medlem har du forkjøpsrett på alle nye LeieEie- og DelEie-boliger. Det betyr at medlemmer får mulighet til å melde sin interesse og inngå avtale før ikke-medlemmer. Fristen for å melde forkjøpsrett på boligene i Vågsbygd Sentrum er tirsdag 13. juni klokka 12.

Har du lyst til å stille først i køen når vi legger ut nye boliger? Bli Bate-medlem i dag

Hva kreves av deg?

For å få mulighet til å inngå en LeieEie- eller DelEie-avtale må du ha betalingsevne til å håndtere de månedlige leiekostnadene pluss eventuell annen gjeld (for eksempel studie-, bil- og forbrukslån). Vår samarbeidspartner LeieEie AS gjør en finansiell vurdering av alle søkere.