ladestasjon for elbil med Zaptec-logoInfrastrukturen for elbillading og ladestasjonene er levert av Rønning/Zaptec i samarbeid med Bate boligbyggelag.

 

Tekst og foto/video: Alise Lea Tiller   Publisert: 28. september 2018

 

- Strømmen går ut fra sikringsskapet og i skinnen du ser der, sier styreleder Pål Gunnar Roalkvam i Borettslaget Soltun.

Han peker på det som ligner en stige som går i en smal linje over taket i parkeringsanlegget. Borettslaget har tolv garasjer som denne, alle med mulighet til å lade elbil.

- Beboerne kjøper selv ladeboksen som de kobler seg på med. Til nå er det 50 beboere som har koblet seg på. Det synes jeg er en god start, og flere får nok elbil nå når de nye bommene kommer, sier Roalkvam.

 


Ifølge loven kan ikke styret i sameier nekte en beboer å lade elbilen sin, med mindre det finnes særlig god grunn. Det er grunn til å tro at samme lov snart også gjelder for borettslag.

Borettslaget Soltun så framtidsrettet på elbil-saken og valgte å legge til rette for beboerne.

De gikk for løsningen som Bate har utviklet sammen med Rønning/Zaptec, tilpasset borettslag og sameier. Rønning tilbyr også ladestasjon for elbil til privatboliger, og du som Bate-medlem får selvsagt rabatt! Les mer om tilbudet her.

 

Til Batebloggen