Anders Lea
Advokat Anders Lea var en av foredragsholderne da Bate inviterte til kundearrangement for styremedlemmer.
Foto: Kristian Ekeland

– Dette var lærerikt og nyttig

Bate samlet styremedlemmer i borettslag og sameier fra hele Rogaland til et etterlengtet kundearrangement i Sandnes. Kveldens tema var energieffektivisering – som virkelig er på dagsorden for tiden.

Tekst: Kristian Ekeland
Publisert: 4.10.2023

Den nye takterrassen til restauranten Olivia i Sandnes var lokasjon for arrangementet som samlet over 100 styremedlemmer. Helt fra de første deltakerne meldte sin ankomst i 17-tiden, til lysene ble slukket klokken 22, kunne man høre en herlig summing i lokalet.

Det var tydelig at en kveld som denne var midt i blinken for representantene fra boligselskapene – her var det nemlig mange erfaringer som skulle deles.

Kundekveld på Olivia
Det var god stemning blant styremedlemmene i lokalet.

Et supplement til de gode samtalene stod fagpersoner fra Bate for. De loset styremedlemmene gjennom flere mini-foredrag om et tema som er i vinden; energieffektivisering.

Energirådgiver Roald Riska på kundekveld på Olivia
Energirådgiver Roald Riska var blant dem som holdt innlegg om energieffektivisering.

Energioppgraderinger på dagsorden

To av kveldens yngste deltakere var Hammi Chamdid (31) og Kristoffer Nesvik (31), representanter fra henholdsvis Sameiet Åsveien 8 og Hegreberget borettslag. De var godt fornøyde med kvelden.

– Veldig kjekt med et slikt arrangement. Å treffe styremedlemmer fra andre boligselskap og høre på relevante foredrag tror jeg gjør oss til bedre styremedlemmer sier Chamdid.

– Dette var lærerikt og nyttig, skyter Nesvik inn.

Styremedlemmer på Kundekveld på Olivia
Kristoffer Nevik (til venstre) og Hammi Chamdid koste seg på Olivia. Å ha et styreverv er både lærerikt og givende, mener de.

Tross sin unge alder har Chamdid hatt styrelederrollen i flere år. Han tror det er lurt å holde seg oppdatert på hva som rører seg i styreverden.

– Energieffektivisering er et tema som ikke forsvinner med det første. Å få kunnskap om temaet gjennom kvelder som dette tror jeg er viktig, både for min egen del, men også på vegne av beboerne i sameiet, forteller han.

Enova lanserte nylig en støtteordning for energitiltak i borettslag og sameier. I tillegg finnes det allerede kartleggingsstøtte. Håpet er at slike støtteordninger skal senke terskelen for boligselskapene til å gjøre energioppgraderinger.

Ikke aktuelt nå

Også Magnus Fonnes og Grete Nebell Kjeldsen fra det splitter nye sameiet Øvre Gauselvågen (bygget i 2022) hadde tatt turen til Olivia.

– I motsetning til eldre boligselskap, så er det ikke like aktuelt med energioppgraderinger hos oss nå – det måtte eventuelt ha vært solceller. Men jeg synes likevel det er veldig nyttig å lære mer om temaet, sier Fonnes.

Styrekollega Kjeldsen synes arrangementet var spennende.

– Det er kjekt å møte andre styremedlemmer i en slik uformell setting, det er ikke så ofte vi får mulighet til det. Interessant å høre mer om hvordan andre driver sine borettslag og sameier, forteller hun.

Styremedlemmer med Malen stølen på kundearrangement på Olivia.
Magnus Fonnes (bak til venstre) og Grete Nebell Kjeldsen (bakerst til høyre) lytter til Bates advokat Malén Stølen, som holdt et interressant foredrag om styrets beslutningsmyndighet ved oppgraderingsprosjekter.
Roald Riska
Vanskelig å forholde seg til energieffektivisering?

Ta uforpliktende kontakt med vår energirådgiver Roald Riska. Han svarer deg på de spørsmål du og styret ditt måtte ha.

E-post: roald.riska@bate.no

Telefon: 415 03 408