Derfor velger de borettslag – gang på gang

På Rådhusmarka i Sandnes lanserer Ineo Eiendom nå sitt sjette nye borettslag. De er ikke i tvil om at det er den beste måten å bo på.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 14.5.2024

Borettslag i nye boligprosjekter

– Når vi skal i gang med nye boligprosjekter, har vi to valg; vi kan organisere dem enten som sameier eller borettslag. Vi er ikke i tvil om hva som er det beste valget for kjøperne våre, sier Roy Klungtvedt, markedssjef i Ineo Eiendom.

Roy Klungtvedt i Ineo Eiendom

Roy Klungtvedt, markedssjef i Ineo Eiendom.

Utbyggeren står bak en rekke populære nye utbygningsprosjekter i Stavanger og omegn, som Vålandstun, Madla Vest, Pynteneset og Rådhusmarka. Alle har blitt organisert som borettslag.

– Når vi bygger borettslag får kjøperne våre en gunstig finansieringsordning; 75 prosent av kjøpesummen blir finansiert gjennom et felleslån, hvor en får bra vilkår og avdragsfrihet de første årene. Skulle en ha mulighet til å betale ned felleslånet, er det også mulig – selv om det er borettslag, sier Klungtvedt, og legger til;

– En annen viktig grunn til at vi velger å bygge borettslag, er at det legger grunnlaget for et godt og trygt nabolag i årene som kommer. Borettslagsmodellen gjør det enklere å finansiere vedlikehold som må gjøres på sikt, og sørger for at det blir mindre gjennomtrekk av beboere. Borettslagsloven regulerer nemlig utleie, og sørger for at det i større grad er boligeierne selv som bor i nabolaget – ikke leietakere i leiligheter eid av investorer.

Lyspære
Slik er det å bo i et borettslag

Her kan du lære mer om hva et borettslag er, og hvordan det fungerer for de som bor der:

Les om borettslag

Nytt prosjekt ute nå

Nå er Ineo aktuell med et nytt byggetrinn på Rådhusmarka i Sandnes; Rådhusmarka PLUSS – som akkurat er lagt ut på forkjøpsrett for Bate-medlemmer. Dette skal bli et tilknyttet borettslag. Det vil i praksis si at Bate vil formidle disse leilighetene til borettslagsmedlemmer i all framtid – også når de selges på bruktmarkedet.

Leilighet i Rådhusmarka PLUSS
Leilighet i Rådhusmarka PLUSS
Foto: Ensign

– Vi er veldig glade for å kunne tilby disse leilighetene på forkjøpsrett til medlemmene våre. Vi kommer også til å følge borettslaget videre som forretningsfører og rådgiver til styret, og bidra til at Rådhusmarka blir et trivelig sted å bo, sier Endre Hjelmeland, som er salgsansvarlig i Bate.

Endre Hjelmeland i Bate

Endre Hjelmeland, salgsansvarlig i Bate.

Mer enn en leilighet

I Rådhusmarka PLUSS kommer det, som navnet antyder, mer enn bare leiligheter. Her har Ineo nemlig utviklet et konsept som gir boligeierne flere tilbud utenfor sine egne fire vegger.

Fellesareal i Rådhusmarka PLUSS
Fellesareal i Rådhusmarka PLUSS

– I det nye borettslaget kommer det flere kjekke lokaler som eierne deler på; De får blant annet et stort felleslokale, som de både kan leie til egne arrangement, og bruke til sosiale samlinger med naboene. I tillegg får de sitt eget verksted, et lånerom med verktøy og sportsutstyr, og en lounge i 7. etasje med utgang til en unik, felles takterrasse, forteller Roy Klungtvedt, og legger til;

– De har også tilgang på andre fellesfasiliteter på Rådhusmarka – og på toppen av det får de sin egen trivselsvert; en hyggelig dame som drar i gang felles arrangementer, holder fellesrommene i god stand, og hjelper beboerne med praktiske gjøremål.

Rådhusmarka PLUSS er siste byggetrinn på Rådhusmarka i Sandnes.
Alt om Rådhusmarka PLUSS

Et nytt boligprosjekt i Sandnes sentrum med flere kjekke fellesarealer og egen trivselsvert. Bate-medlemmer har forkjøpsrett fra 13. mai til 21. mai klokka 12.

Se boligene