Simen Kiil Halvorsen som spiller trompetSimen Kiil Halvorsen er musiker og sitter i juryen som deler ut Bates talentpris for første gang under årets Maijazz.

Tekst og foto: Alise Lea Tiller   Forsidefoto: Maijazz   Publisert: 12. april 2019

 

I 2015 ble Kiil Halvorsen tildelt Mølsterprisen, en pris som årlig gikk til en lokal kunstner og ble delt ut i navnet til musikeren og kunstneren Morten Mølster. 

Gode ringeffekter

- Prisen var et vendepunkt for meg. Jeg var en ung student som skulle levere et bestillingsverk til en festival året etter. Jeg samlet sammen det jeg vil kalle drømmebandet, og brukte pengene fra prisen til å gi ut vår første plate, sier Kiil Halvorsen.

Prisen ga ham oppmerksomhet og et kvalitetsstempel som kom godt med i søknadene til andre støtteordninger, og sånn sett utløste enda mer støtte til musikkprosjektene.

- Det var en skikkelig kick-starter. Prisen ga meg også motivasjon og følelsen av at jeg var på rett sted, sier Kiil Halvorsen.

I tillegg til hverdagen som musiker jobber han blant annet som universitetslektor i jazz ved Universitetet i Stavanger (UiS), hvor han er med i den kunstneriske ledelsen av Bjergsted jazzensemble. Han er med på utviklingen av DigJazz, et digitalt jazzstudie, og han spiller i fire-fem band. Et av albumene «Short Pieces» med duoen Past Present og Andrew ‘D Angelo ble nylig lansert på det slovakiske selskapet Hevhetia, og har allerede fått stor internasjonal oppmerksomhet. 

 

Simen Kiil HalvorsenKiil Halvorsen skal være med å bestemme hvem som får Bates talentpris for første gang.

 

Bates talentpris

Bate boligbyggelag har vært sponsor av Stavanger Jazzforum og Maijazz i seks år. For første gang i år deler Bate ut talentpris der prisvinneren får 50.000 kroner. Pengebeløpet oppfordres brukt til bokostnader, slik at vinneren slipper å tenke på det og heller kan konsentrere seg om musikken. 

- Juryen ser etter en musiker som har hatt god utvikling og fortjener et ekstra puff, sier Kiil Halvorsen.

I juryen sitter også kommunikasjonssjef Cecilie Wathne i Bate, avdelingsleder Jens T. Larsen ved fakultet for utøvende kunstfag på UiS og daglig leder Helleik Kvinnesland i Stavanger Jazzforum. 

- Jazzforum og Maijazz har en fin dugnadsånd, og det heier vi på. Bate er stolt av å være sponsor av Maijazz, vårens musikalske eventyr. Med Bates talentpris håper vi å inspirere unge musikere, og å gi noe tilbake til de som står på for å sikre et godt kulturtilbud i regionen, sier Wathne. 

- Godt brukt medlemsfordel

Bate-medlemmer får 15 prosent rabatt på alle Stavanger Jazzforum sine konserter.

- Bate sin fordel hos Stavanger Jazzforum er mye brukt og øker hele tiden. I 2017 solgte vi rundt 700 billetter til Bate-pris. I 2018 ble det solgt nærmere 1000, i tillegg til cirka 250 billetter på Maijazz, sier daglig leder Helleik Kvinnesland i Stavanger Jazzforum. 

Vinneren av Bates talentpris blir kunngjort på åpningskonserten til Maijazz. 

Her kan du se programmet til Maijazz.

 

Til Batebloggen