Tomt på Ullandhaug
Foto: Gunnar Dysjaland

Bate vil skape nytt nabolag på Ullandhaug

Sammen med Trend Eiendom vil Bate bygge nye boliger tilpasset enhver lommebok i gangavstand til Universitetet og det nye sykehuset.

Tekst: Karianne Haarr Nedrebø
Publisert: 8.7.2021

Nærheten til to av regionens største institusjoner, Universitetet i Stavanger og Stavanger Universitetssjukehus, gjør området spesielt attraktivt for boligformål. Når det nye sykehuset står ferdig, vil det samtidig føre med seg et økt behov for boliger i områder.

Kart som viser hvor tomten ligger på Ullandhaug
Eiendommen ligger sør for universitetsområdet på Ullandhaug, og nordvest for det nye sykehuset, med kort vei til E39 i øst, utsikt mot Grannes i sør og Hafrsfjord i sørvest.
Foto: Kilde: Kommunekart

Kort vei til sykkelstamveien, og gåavstand til større rekreasjonsarealer med Hafrsfjord og Sørmarka like rundt hjørnet, innbyr til aktivitet og opplevelser – og et godt bomiljø.


– Fantastisk utgangspunkt

Bate og Trend Eiendom ønsker å bygge både rekkehus og leiligheter tilpasset enhver lommebok. Selv om reguleringsprosessen pågår, og slike prosesser tar tid, er det optimisme å spore hos Bate, som jobber for at området skal bli detaljregulert til bolig.


– Vi ser for oss en god boligmiks, med rundt 200 boliger totalt. De flotte grøntområdene mellom husene, og den koselige eikeskogen like ved, gir oss et fantastisk utgangspunkt for å skape et godt bomiljø, sier Elise Folkvord, direktør for eiendomsutvikling i Bate.


Opptatt av lokal tilknytning

– Vi har vært opptatt av å finne gode, lokale utbyggere som kan videreføre den pågående reguleringen, skape det bomiljøet som området fortjener og ivareta områdets kvaliteter. Det mener vi Bate og Trend Eiendom kan, sier Dag Hoiland, som er styreleder i Ullanhaug Eiendom AS.