oversikt boligprosjekt hovemarka sandnes
Boligprosjektet Hovemarka på Austrått utenfor Sandnes.

Vår administrerende direktør om året som gikk

Året 2021 feiret Bate 75 år. De helt store arrangementene tillot pandemien ikke, men 2021 står igjen som et godt år for organisasjonen. Bates administrerende direktør, Merete Eik, oppsummerer året som gikk.

Tekst: Bate
Publisert: 5.1.2022

Boliger i 2021

I året som gikk ferdigstilte Bate 33 nye hjem, mens 82 boliger er i sluttfasen og vil bli overlevert til sine nye eiere i 2022. Det strømmer på med nye medlemmer, og for første gang har vi fått hele 3 000 nye medlemmer på et år. I dag er vi 58 000 medlemmer i Bate. Av disse benyttet 250 medlemmer seg av forkjøpsretten i 2021.

I dag er vi 58 000 medlemmer i Bate.

Vi har hatt en solid økning i antall forretningsførerkontrakter. Rådgivning og regnskapstjenester til borettslag og sameier er midt i vår kjernevirksomhet. Og det gleder oss at vi nå får hjelpe over 900 boligselskaper med dette og andre tilleggstjenester. Vi har også merket betydelig økt etterspørsel fra utbyggere når det kommer til utarbeidelse av vedtekter og seksjonering.

administrerende direktør i bate
Administrerende direktør, Merete Eik, oppsummerer året som gikk.
Foto: Elisabeth Tønnessen

Bate leverer mye, fra kundeservice til vaktmestertjenester, regnskap og administrasjon. Vi har dyktige ansatte som leverer svært godt. Det bygger organisasjonen og skaper et sterkt fundament for videre vekst - både på hjemmebane og utover fylkesgrensene.

svart hvitt bilde misjonsmarka blokkene i stavanger
Den første store utbyggingen var Misjonsmarka i Stavanger. Bildet er fra 1952.

Året 2021 feiret vi 75-årsjubileum. I 2021 var det 75 år siden Stavanger boligbyggelag ble stiftet for å bekjempe bolignøden etter krigen. De helt store arrangementene tillot pandemien ikke, men vi ville likevel bruke anledningen til å gi litt tilbake til våre kunder og medlemmer. I løpet av året har vi delt ut billetter til Kongeparken og kinoforestilling, i tillegg til å øke potten med «Grønne kroner» med 75 000 kroner, til 375 000 kroner. Det betyr enda flere sjanser til å få støtte til grønne og sosiale prosjekter i år.

Nå er det nye året i gang, og vi skal jobbe videre med å være en fremtidsrettet boligbygger og -forvalter - med ansvar for å ta vare på mennesker, samfunn og miljøet rundt oss.

bod med bamser i kongeparken
Familiedag i Kongeparken for medlemmer.