prisutdeling årets ildsjel 2019Charles Magne Hinna sammen med administrerende direktør Paul Boxill i Bate.

 

Tekst: Alise Lea Tiller   Foto: Anette Gausland   Publisert: 30. mai 2019

 

Pris for Årets ildsjel og Årets bomiljø ble delt ut på Bate sin generalforsamling torsdag 23. mai. Charles Magne Hinna, beboer i Sameiet Gjerdetunet, vant Årets ildsjel og fikk dermed en pengepremie på 20.000 kroner. 

- Da jeg satt i styret var jeg eneste pensjonist og dermed hjemmeværende på dagtid. Jeg har tatt imot elektrikere, rørleggere og alle fagfolk som har jobbet med bygget. Mye her var ikke i orden når vi flyttet inn hit, så vi hadde en del å gjøre, sier Charles.

Tidligere styreleder Karl Henrik Bryne beskriver ham som sameiets egne vaktmester som er tilgjengelig døgnet rundt. Uten at han på noe tidspunkt ble pålagt denne oppgaven. 

- Vi har vaktmester fra Bate her, men i tillegg er Charles en person som går rundt og sjekker at alt er i orden, og alle ringer ham når noe må fikses. Selv om beboere har ansvar for egen leilighet, stiller Charles opp her også. I vårt sameie har vi en del eldre og enslige, sier Karl Henrik.

Hver mandag kommer vaktmesteren fra Bate for å arbeide i sameiet noen timer. Derfor tar Charles en ekstra nøye søndagsrunde for å sjekke hvilke lyspærer som har gått, og gir vaktmesteren beskjed om hva som må fikses. Når noe ryker etter vaktmesteren har vært der, er det Charles som fikser det. Han har en rolle i alt som skjer i sameiet, fra grøntområdene til alt det tekniske, vannavløp, alarmsystemene og røykvarslerne. Det er mye å følge med på i et sameie som består av 6 blokker og 59 leiligheter.

- Selv om jeg nylig har gått ut etter 6 år i styret, slutter jeg ikke å hjelpe til, sier Charles.

Juryens begrunnelse lyder slik:
Dette er en person som gjennom mange år har lagt ned svært mye arbeid i å skape et godt bomiljø for sitt borettslag. Prisvinneren har stålkontroll på alt fra sikkerhetsrutiner til teknisk anlegg. Han måker snø, sjekker dørene om kvelden, rydder, fikser. Han skaper trygghet i sameiet, og stiller alltid opp når noen trenger det. Alt dette gjør han med et smil. 

 

Til Batebloggen