Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. 7 miljovennlige tiltak

En disse i vindmøllebakken bofellesskapVindmøllebakken sine beste miljøtips for en bærekraftig hverdag. Bildet er fra et av fellesområdene ute (Foto: Kristian Dale)

Publisert: 26. april 2019

Her kan du lese mer om hvordan det gikk etter innflytting i Vindmøllebakken. 

1. Arbeidsgrupper

Beboerne har satt ned egne grupper for arbeid med felleskjøkkenet, allrommet og hverdagsmåltider, møblering av fellesområder, drivhus, vaskeri, gjestehybel, sy, verksted, bildeling, bibliotek, HMS, bokashi (kompost), elektronisk kommunikasjon, gruppe for godt naboskap, hundegruppe og kunnskapsdeling. Gruppene skaper fellesskap, ivaretar arbeidsoppgaver og lager/fikser ting i stedet for å kjøpe nytt.

2. Lager jord selv

Jorden som brukes i de grønne fellesområdene skal være fra egen kompost. Målet er nullutslipp på bioavfall. Matavfallet lagres og fermenteres/forsures i en bøtte i to uker. Metoden heter bokashi.

3. Bildeling

Vindmøllebakken skal ha bildeling, men de vet ikke helt hvilken løsning de går for. Egen arbeidsgruppe er satt ned for å finne beste løsning for bildeling.

4. Gjenbruk av møbler, utstyr og interiør

Mange nedskalerer fra enebolig til leilighet i Vindmøllebakken. Fellesområdenes møbler, ting og tang kommer fra beboernes tidligere boliger, er selvlaget eller kjøpt brukt. På denne måten slipper de å kjøpe nye møbler til fellesområder og utstyr til felles kjøkken.

5. Grønne nyttevekster

Plantene i fellesområder og felles drivhus på taket skal helst ha en nytte, i hovedsak skal det kunne spises. 

6. Lager og fikser

Både sy- og møbelgruppen lager egne ting til fellesområdene, som bokhyller, lamper og benker. Det er både verkstedlokale og sykrok tilgjengelig fullt innredet med det beboerne tok med inn i fellesskapet; her skal ting repareres og kunnskap deles. 

7. felles måltider 

På storkjøkkenet er det planlagt flittig aktivitet. Alle kan bruke kjøkkenet når de vil, og kjøkkengruppen skal sørge for at alle får invitasjon til felles måltider i hverdagen. 

 

Til Batebloggen