Styreleder Hallstein foran borettslaget, grønt gress og to bygninger i bakgrunnenHallstein Bringsvor har vært styreleder i Lurahammeren Borettslag i 16 år. Han har lett etter en enklere betalingsløsning for sporadiske innbetalinger, og nå har han stor tro på meny i Vipps.

 

Publisert: 25. august 2018

 

Styreleder Hallstein Bringsvor i Lurahammeren Borettslag har laget en fin meny i Vipps. Beboerne i de 99 boligene i borettslaget går enkelt inn på menyen og merker av for hva de skal betale for, enten de skal ha ny bossbrikke eller nøkkel til trimrommet. 

Beboerne spurte etter Vipps

Ordningen kom endelig på plass i sommer.

- Mange beboere har etterlyst Vipps lenge. For rundt to år siden spurte jeg Dnb om det fantes en løsning for borettslag i Vipps, men det eksisterte ikke da. Jeg sjekket det på ny da jeg la merker til ordninger for idrettslag, og tenkte det burde finnes noe lignende for oss. Men da brukte vi SR-bank og det ble vanskelig å kombinere. Så fikk Bate bankavtale med Dnb. Rådgiveren vår i Bate anbefalte oss å sette opp en meny i Vipps, sier Bringsvor.

 

Skjermbilde av borettslagets meny i vipps

 

 

Bringsvor la inn de vanligste innbetalingene i Vipps-menyen. Menyen blir først tatt i bruk nå i høst. Da ser han enkelt hvem som har betalt for hva.

Tidligere lot han beboerne vippse ham for de sporadiske utgiftene, og han overførte beløpet videre til Bate. Han følte det ble feil fordi innbetalingene burde gå direkte til banken. Beboerne har også overført direkte gjennom nettbanken, men det ga ham merarbeid hvis det ikke ble notert hva beløpet gjaldt. 

- Vi er glade for å ta i bruk denne nye løsningen. Alle i styret har vært enig i saken. Vi ser at de fleste beboerne ikke bruker kontanter lenger. De som fortsatt vil betale med kontanter får mulighet til det. Vi fjerner ikke gamleløsningen, sier Bringsvor.

For sporadiske innbetalinger

Leder Marit H. Christensen for kunderegnskap i Bate anbefaler meny-løsningen i Vipps.

- Vipps er en god løsning for de sporadiske innbetalinger, sier Christensen.

Styret legger inn utgiftene som er tilpasset sitt borettslag eller sameie. Det kan være bruk av felles vaskerom, utleie av hybel, verktøyutleie eller trykking av nøkler. 

Merk at Vipps tar betalt 2,25 % av beløpene som betales inn fra menyen.

- Boligselskaper som ønsker denne ordningen kan ta kontakt med sin rådgiver i Bate. Bate tjener ikke penger på å tilby dette. Vi legger til rette for meny i Vipps fordi det er en enkel og god ordning for boligselskapene, sier Christensen. 

 

Til Batebloggen