Styremedlem George Liddiard og rådgiver Kari Frimanslund Sørum i BateStyremedlem George Liddiard tok turen innom drop-in kurs hos Bate og fikk god hjelp av rådgiver Kari Frimanslund Sørum. 


Tekst og foto: Alise Lea Tiller   Publisert: 24. januar 2019

 

George Liddiard har fått med seg endringene som har skjedd i Styreportalen i det siste. Styrer i borettslag og sameier med forretningsfører i Bate har god grunn til å senke skuldrene nå som arbeidsoppgavene har blitt forenklet. Fortsatt skal de samme oppgavene gjøres i forbindelse med årsmøte/generalforsamling, men i Styreportalen gjøres alt lettere og du har full oversikt. 

Drop-in kurs

I forbindelse med endringene er det satt opp drop in-kurs på Bate sitt kontor på Mariero 24. og 28. januar, samt 6. og 7. februar. George var en av dem som tok turen innom første drop-in kurs.
- Jeg var litt usikker på bruken av de nye funksjonene i Styreportalen og ville sette meg inn i det. Jeg har fått god hjelp av Kari, og det ser helt fantastisk ut å jobbe i Styreportalen, sier han.

George er styremedlem i Sameiet Sandangersvingen 5 som består av 12 nokså nye boenheter i Sola. 

- Styret sparer tid

Hele styret er innstilt på å bruke Styreportalen aktivt.

- Nåværende styreleder har alle dokumenter der og skriver innkalling og referat i Styreportalen. Det sparer styret mye tid når vi kan gjøre alt hjemmefra, sier George. Styrelederen går av og ny styreleder skal velges på Sandangersvingen 5 sitt årsmøte i begynnelsen av april.

- Når spørsmålet om ny styreleder kom opp så pekte alle på meg. Jeg stiller til valg som styreleder, så får vi se hvordan det går når vi skal stemme på årsmøtet, sier George som har god styreerfaring også fra borettslag han har bodd i tidligere. 

 

Styreportalen på ipad

George Liddiard navigerer inne i Styreportalen som har fått mange nye funksjoner det siste året.

Organiser årsmøtet

En av de viktigste endringene i år er at regnskapet for første gang skal signeres elektronisk direkte i Styreportalen. 

En annen stor nyhet er menypunktet som heter «Generalforsamling» eller «Årsmøte» (avhengig av hvordan ditt boligselskap er organisert). Her finner du alt du trenger til årsmøtet/generalforsamling. Du kan lage innkalling og skrive informasjon fra styret til beboerne. Saker som skal behandles på årsmøtet legges enkelt til innkallingen, og det er eget felt for forslag til vedtak og styrets innstilling.

I stedet for å sende en haug med e-poster til din rådgiver i Bate, er det enkelt å dele dokumenter via Styreportalen. På fremdriftsplanen i Styreportalen kan du se hva styret skal gjøre og hva din rådgiver i Bate skal gjøre, slik at begge vet hvor oppgavene ligger og i hvilken rekkefølge de skal gjøres.

Husk at så lenge Styreportalen er oppdatert blir det lettere for nye styremedlemmer og -ledere å ta over når styret skal skiftes ut. 

 

Til Batebloggen