Kristine og Arild Otto Voll
Kristine og Arild selger stort hus for å flytte inn i leilighet i Goaleitet.
Foto: Alise Lea Tiller

- En spennende ny epoke i vente

Ekteparet Arild og Kristine ville ikke vente til de ble eldre med å selge eneboligen.

Tekst: Bate
Publisert: 14.7.2018

Ny start i Goaleitet

Med barna ute av reiret og ny hytte på Gilje, lurte Arild Otto Voll og Kristine Voll på om de ikke bare skulle selge huset og flytte i leilighet.

I mars kjøpte de en 127 kvadratmeter stor leilighet i Goaleitet på Randaberg.


Vurderte flytting

- Kjøpet var litt impuls. Jeg tok kontakt med Bate etter å ha sett en annonse om Goaleitet. Deretter brukte vi én uke på å tenke på det, sier Arild.

- Samtidig har vi snakket om en god stund at vi ønsket å flytte ut av eneboligen. Men vi har ikke funnet noe som falt i smak før nå, sier Kristine.

Paret opplever at de, i en alder av 49, tar steget fra enebolig til leilighet tidligere enn de fleste.

- Vi vil ikke vente til vi blir 70. Ungene har flyttet ut og vi tilbringer mye tid på hytta, sier Kristine. Vedlikehold av det store huset er en av grunnene til at de begynte å snakke om flytting.

- Nå trenger vi ikke så stor plass lenger. Noen andre kan ha glede av huset og hagen her. Det er fordeler og ulemper med å selge eneboligen, men vi tror ikke vi kommer til å angre. Vi har en spennende ny epoke i vente, sier hun.


Tilpasser boligen

Leiligheten de har kjøpt i Goaleitet er såpass stor at barna kan bo der når de er hjemme på besøk. At den bare ligger 400 meter fra stranden var også tiltalende for Randaberg-paret.

- Etter vi kjøpte boligen har det gått slag i slag. Vi blir presentert for en standard når det gjelder gulv, belysning, dører, bad, kjøkken og andre løsninger. Så står vi fritt til å oppgradere fra standarden. Vi har valgt å tilpasse slik vi ønsker, sier Arild.

- Vi kunne gjort det enkelt og gått for standarden, som også er fin. Men vi ønsket heller å ta valgene selv og har brukt mye tid på dette, sier Kristine.

De har nylig landet alle detaljene.

- Nå kan vi slappe av i hele sommer og glede oss til innflytting i mars, sier hun.