jubilanter mottar gave fra varaordfører
Kirsten Bowitz (venstre) og Haldis Larsen er to av de fem beboerne som har bodd i Rosenli siden starten for 50 år siden.
Foto: Justyna Sachon, Impress

Rosenli Borettslag er 50 år!

Det manglet verken underholdning, servering, lovord eller strålende sol da Rosenli Borettslag i Stavanger feiret seg selv torsdag 15. juni.

Tekst: Sigmund Jensen, Impress Publisering
Publisert: 22.6.2023

Vi kunne neppe våget å håpe på en finere ramme rundt jubileumsfesten, med sol fra skyfri himmel og knapt et vindpust, som nok skrudde humøret opp enda et par hakk hos allerede feststemte beboere.

I dag viser dere hvor verdifullt det er med godt naboskap og gode lokalsamfunn. Det flotteste med dagen er at dere feirer den sammen. Livet er godt når det deles!  
Varaordfører Dagny Sunnanå Hausken

– Rosenli er en idealtilstand!

Rosenli ligger idyllisk til mellom Emmaus og Breivig i Storhaug bydel, et steinkast fra fjorden og med egen sandstrand, omgitt av grønne friområder og et nettverk av koselige stier. Da blokkene ble oppført for 50 år siden, ble det regnet som litt utpå landet. Men de som oppdaget denne skjulte perlen må ha kjent det som sitt livs lykketreff.

– Ikke alle vet hvor fint det er her, sier styreleder Kjell Egil Solbø, som ønsket velkommen til en hyggelig fest i gode venners lag. – Vi må ta vare på det og gjøre det attraktivt for de unge å bo her.

– Dere er heldige! sa forfatteren Gunnar Roalkvam, som konferansier Per Gram omtalte som «en mental oppfinner». – Når vi ser hvordan de bygger nå for tiden, så er Rosenli en idealtilstand, sa Roalkvam, som ga den tallrike forsamlingen en rask historieleksjon, om gravrøyser på Digranes, fruktdyrking og vinproduksjon, godt bomiljø og alle tiders fellesskap ved fjorden.

Rosenli ligger idyllisk til et steinkast fra fjorden og med egen sandstrand, omgitt av grønne friområder og et nettverk av koselige stier.
Rosenli ligger idyllisk til et steinkast fra fjorden og med egen sandstrand, omgitt av grønne friområder og et nettverk av koselige stier.

– Livet er godt når det deles!

Dette siste trakk også varaordfører Dagny Sunnanå Hausken fram i sin hilsen fra kommunen til jubilanten. Kommunens områdesatsing viser godt igjen i stort og smått, med festivaler, nabolagstreff, serveringssteder og kulturtilbud.

– I dag viser dere hvor verdifullt det er med godt naboskap og gode lokalsamfunn, sa varaordføreren. – Det flotteste med dagen er at dere feirer den sammen. Livet er godt når det deles!  

Blomster og applaus

Som seg hør og bør vanket det buketter, ros og begeistret applaus til mang en fortjenstfull beboer og bidragsyter, blant dem Haldis Larsen og tidligere styremedlem Kirsten Bowitz, som er to av de fem beboerne som har bodd i Rosenli siden starten for 50 år siden. Dugnadsgjengen som gjorde festen mulig ble hedret, og kunderådgiver Inger Bergeland takket for det gode samarbeidet og gratulerte jubilanten på vegne av Bate.

Konferansier Per Gram (fra venstre), Kirsten Bowitz og Haldis Larsen (som har bodd i Rosenli i 50 år), varaordfører Dagny Sunnanå Hausken, bak: styreleder Kjell Egil Solbø.
Konferansier Per Gram (fra venstre), Kirsten Bowitz og Haldis Larsen (som har bodd i Rosenli i 50 år), varaordfører Dagny Sunnanå Hausken, bak: styreleder Kjell Egil Solbø.
Foto: Justyna Stachon

En særskilt takk og trampeklapp ble borettslagets mangeårige vaktmester, Arnt Olav Flønes, til del. Den 22. juni går han av etter 41 år i stillingen. – Rosenli har verdens beste vaktmester, sa Roalkvam. – Han bryr seg virkelig om beboerne og anlegget her.

– Den jobben Arnt har gjort tror jeg nesten ingen kan forstå, sa Njål Nessa, som var Rosenlis kontakt i Bate i rundt 20 år. Han fortalte litt om borettslagets tilblivelse og historie fra boligbyggelagets perspektiv.

Servering og underholdning

På festmenyen sto grillmat, kaffe og kaker, og bordene bugnet av friske salater. De yngste koste seg med pølser, is og brus, lot fotballen gå mellom seg på gresset og lekte i apparatene på lekeplassen. Til kaffen ble det servert flotte og forseggjorte kaker med Rosenlis logo på, som var så imponerende at man nesten vegret seg for å sette kakespaden i dem.

Det var godt oppmøte og topp stemning under jubileumsfesten på plenen foran blokkene ved Rosenli.
Det var godt oppmøte og topp stemning under jubileumsfesten på plenen foran blokkene.
Foto: Justyna Stachon

Nina Nesheim underholdt store og små med vitser og løyer som var løselig basert på det virkelig liv i Rosenli og omegn, og husorkesteret Rosenli-bandet, som består av de ikke helt ukjente musikerne Ann-Kristin Sørvåg, Espen Hana, Gunnar Engen, Sverre Kvam og Bernt Yngve Kvam, beriket begivenheten med vemodsmuntre toner, ikke minst urframføringen av den nyskrevne Rosenlisangen, som satte punktum for den på alle måter vellykkede gjennomføringen av den offisielle delen av programmet.

Bate gratulerer med 50-årsjubileet og en minneverdig jubileumsmarkering! 

Rosenli-bandet
Rosenli-bandet bød på urframføringen av den nyskrevne Rosenlisangen.
Foto: Justyna Stachon