Portalen - Bates selvhjelpsverktøy for styremedlemmer

På tirsdag møter du en nyoppusset Portal

Det blir enklere å finne fram til de funksjonene du bruker mest når vi lanserer en oppgradert versjon av Portalen tirsdag 30. november.

Tekst: Cecilie Birkeland
Publisert: 23.11.2021

Første gang du logger deg inn etter «oppussingen», får du tilbud om å bli med på en liten guidet tur gjennom de nye sidene. Med tekstbokser viser vi deg hva som er nytt og hvor du finner funksjonene du bruker mest.

Har du brukt Min side på bate.no tidligere i høst, vil du nok kjenne igjen det nye designet. De ulike nettsidene til Bate blir nå mer like hverandre og kobles sammen. Her gir vi deg en liten smakebit på hva som kommer:

Hjem

Portalen - første landingsside i Bates styreverktøy


Det første du møter, er en oversikt. Under fanen «hjem» finner du snarveier til fakturabehandling og andre nyttige verktøy, du ser disponible midler, bankinnskudd og – hvis du er med i styret i et borettslag - søknader om bruksoverlating.

Hovedmenyen finner du på venstre kant av siden, og herfra kan du navigere deg videre til fem hovedområder for styrearbeidet ditt: Økonomi, Styrearbeid, Borettslaget/Sameiet, Kommunikasjon og Boligbyggelaget.

Økonomi

Økonomioversikt i Portalen - Bates selvhjelpsverktøy for styremedlemmer

Her ser du det nye oversiktsbildet under Økonomi. Det som vises her, varierer noe fra boligselskap til boligselskap. 

Under Økonomi finner du igjen fakturabehandling, som er blitt forbedret både når det kommer til utseende, hastighet, visning av vedlegg og arbeidsflyt. Dagens menypunkt «Leverandørfaktura» er døpt om til «Fakturaarkiv».

I den oppgraderte Portalen har vi også lagt inn en oversiktside, som du kommer til når du trykker på Økonomi i venstremenyen. Her får du raskt et overblikk over økonomien i borettslaget/sameiet ditt, uten at du trenger å klikke deg inn på de forskjellige underkategoriene.

Styrearbeid

Oversiktsbilde for styrearbeid i Portalen, Bates verktøy for styremedlemmer

Under Styrearbeid har vi samlet de praktiske oppgavene og ressursene du jobber med utover økonomi – som for eksempel styremøter, dokumeter, årshjul og generalforsamling/årsmøte. Det er verdt å merke seg at en del av funksjonaliteten her fortsatt ligger i den gamle versjonen av Portalen. Derfor vises det kun lenker, som tar deg videre til det du trenger.

Borettslaget/Sameiet

Borettslaget, full oversikt over boenheter, beboere og mer i Portalen, Bates verktøy for styremedlemmer

Det første du kommer til når du trykker på menypunktet Borettslaget (eller Sameiet), er en oversiktside med de ulike boligene og eierne. Hvis det er registrert utleie på en bolig, vises også det i oversikten.

Her finner du alt som omhandler boligselskapet ditt, som behandling av bruksoverlating (for deg som styrer et borettslag), boenheter med eiere, registrerte leietakere, forsikringer og hvem som sitter i styret og eventuelle komitéer.

Kommunikasjon

Kommunikasjon - området hvor Bates kunder går for å sende e-post eller lage oppslag til eierne i sine boligselskap

Hit går du for å sende e-post eller sms til boligeierne. Du kan også lage oppslag som blir vist når eierne logger seg på Min side på bate.no.

Har dere ikke tatt i bruk e-postfunksjonen ennå? Da kan du kontakte rådgiveren din for å få satt opp en e-postadresse til styret.

Boligbyggelaget

Boligbyggelaget - nyttig informasjon og kurstilbud fra Bate

Her kommer meldinger fra Bate, og en serie med nyttige e-læringskurs, Styreskolen, som vi har gjort tilgjengelig for dere.

Alt flyttes over på sikt

Som nevnt ligger en del av funksjonaliteten fortsatt på den gamle Portalen. Men fortvil ikke; vi har lenket den nye og gamle Portalen sammen, slik at du enkelt kommer deg tilbake for å gjøre andre oppgaver. Litt etter litt vil all funksjonalitet bli flyttet over, slik at du får en helt sømløs opplevelse.

Har du spørsmål, eller ønsker hjelp med å navigere i den nye Portalen, er du alltid velkommen til å kontakte rådgiveren din.