Jens Simonsen er den nye lederen for Vaktmesteren fra Bate
Foto: Kristian Ekeland

Ny sjef for Vaktmesteren: – Jeg skal ut og møte styrelederne

Hils på Jens Simonsen (58), den nye lederen for Vaktmesteren fra Bate! Vi tok en prat om det å lytte til kundene, kvinnelige vaktmestere og lederstil.

Tekst: Kristian Ekeland
Publisert: 19.5.2023

Kunden i fokus

Den rykende ferske Vaktmester-lederen har vært mye på flyttefot i løpet av livet, og foreldrene stammer fra hver sin kant av landet – noe som gjør seg til kjenne gjennom måten han prater på.

– Jeg har en udefinerbar dialekt. Noen mener de hører litt trøndersk i stemmen min, men da må jeg sette foten ned, sier han og ler.

Han identifiserer seg mest som sørlending, men har altså nå tatt med seg flyttelasset til Rogaland for å bli sjef for Vaktmesteren fra Bate.

Vi skal ta grep der skoen trykker, og gjøre kundene enda mer fornøyde.
Jens Simonsen, daglig leder for Vaktmesteren fra Bate.

Førsteinntrykk etter noen uker i jobben?

– Mye å sette seg inn i, som det alltid vil være i en ny jobb. Jeg har rukket å bli litt kjent med Vaktmester-gjengen. Imøtekommende, dedikerte og hardtarbeidende er stikkord jeg vil trekke frem.

Lyspære
Jens Simonsen
  • Daglig leder i Vaktmesteren fra Bate.
  • Født 11. desember 1964 i Kristiansand.
  • Har samboer og fem voksne barn.
  • Ledererfaring fra byggebransjen siden tidlig 90-tall.
  • Interesser: Dykking, hytteliv, ski, matlaging og være bestefar.

Hva vil din inntreden i Vaktmesteren fra Bate bety for kundene?

– I første omgang skal jeg bli bedre kjent med de kundene vi allerede har. Jeg er ikke en sjef som gjemmer meg bort bak pc-skjermen – jeg skal ut og møte styreledere, for å få en formening om hva de er fornøyde med, og hva de er mindre fornøyde med, sier han.

Simonsen legger til:

– Vi skal ta grep der skoen trykker, og gjøre kundene enda mer fornøyde. Grunnsteinen i en god kunderelasjon er å lytte til kunden, og agere deretter, forteller en engasjert leder.

Vaktmesterbil fra Bate
Simonsen inspiserer bilen til vaktmester-kollega Eirik Knutsen.

Ønsker flere kvinnelige vaktmestere

Simonsen er far til ikke mindre enn fem voksne jenter, noe som kanskje har bidratt til at han ser viktigheten av kvinnelig innflytelse – også i et yrke som tradisjonelt er mannsdominert.

– I dag har vi én kvinnelig vaktmester i staben. Naturligvis er det vanskelig å skape en jevn kjønnsbalanse i en bransje som er veldig mannsdominert, men jeg tror det er viktig at vi streber etter økt kvinnelig innflytelse også i slike yrker, sier Simonsen.

På sikt er han klar på at han vil ha flere kundeoppdrag, og ansettelser av flere vaktmestere og gartnere er en følge av dette.

– Når tiden kommer for å ansette, håper jeg på mange kvinnelige søkere, forteller han.

Lyspære
Dette er Vaktmesteren fra Bate
  • Tilbyr drift og vedlikehold av bygg og parkområder.
  • Datterselskapet til Bate boligbyggelag
  • 17 ansatte med bakgrunn som bla. tømrere, gartnere og rørleggere.

Se hva de hjelper dere med

Proaktiv og direkte

Hvordan er du som leder?

– Jeg er en proaktiv leder, som ønsker å ta tak i problemer før de oppstår. Jeg ser på meg selv som strukturert, og liker å være godt forberedt.

Hva kan de 16 vaktmestrene til Bate forvente av deg?

– Jeg er direkte, og tar ikke mange rundene rundt grøten. Samtidig har jeg vært gjennom mange opp- og nedturer som leder i løpet av arbeidslivet, noe som har lært meg å se mennesket bak «ansatt-masken». Jeg gjør ikke forskjell på folk – hos oss skal alle bli sett og hørt, avslutter han.

Ønsker du et uforpliktnede tilbud på våre vaktmester- og gartnertjenester? Ta kontakt med oss her!