lansering av bate og fretex avtalen

Nytt samarbeid med Fretex Miljø

Bonus til Bate-medlemmer, utplassering av innsamlingsbokser i borettslag og tiltak rundt arbeidsinkludering er noe av det Bate skal få til sammen med Fretex.

Tekst: Kristian Ekeland
Publisert: 28.9.2021

– Fretex er et selskap som vi over lengre tid har ønsket å ha et samarbeid med, forteller Odd Egil Flokketveit, leder for salg og marked i Bate.

– De var blant de første i Norge som satte gjenbruk i system, og har vært et forbilde for både ansatte i Bate og våre nesten 60 000 medlemmer. Vi ønsker å lære av alt det gode arbeidet Fretex gjør i det daglige, slik at vi i felleskap gjør samfunnet enda mer bevisst både på viktigheten av gjenbruk og ta vare på miljøet generelt, fortsetter han.

– Fretex er et selskap som vi over lengre tid har ønsket å ha et samarbeid med.
Odd Egil Flokketveit
Leder salg og marked, Bate

Flere aktiviteter på agendaen

Hvilke planer har dere for samarbeidet?

– Vi er allerede godt i gang. Våre medlemmer kan nå handle i Fretex-butikkene i Sandnes, Stavanger og Haugesund og få 10 % bonus på alle kjøp.

– Etter hvert skal vi tilby borettslagene og sameiene våre tøyinnsamlingsbokser som beboerne kan benytte seg av. Planene videre er å arrangere både auksjoner og ha innsamlingsdager sammen med Fretex hvor man kan levere fra seg brukte klær og ting, sier Flokketveit entusiastisk.

Lyspære
Hva skjer med klærne du gir til Fretex?

Nesten 70 % av klærne Fretex får fra givere går til gjenbruk! Mesteparten av klærne blir eksportert til andre deler av verden, der behovet for klær er langt større enn i Norge. I tilfeller hvor klær eksempelvis har for store skader til å bli brukt på ny, går
25 % til materialgjenvinning, og 5 % til energigjenvinning.

Vil gi vanskeligstilte jobbsøkere muligheter

Når du kjøper noe hos Fretex, går en del av salgssummen til sosialt arbeid som arbeidstrening, helsehjelp og rehabilitering.

odd egil flokketveit
Leder for salg og marked i Bate, Odd Egil Flokketveit, gleder seg til samarbeidet med Fretex.

– Vi har stor respekt for Fretex sine verdier og arbeid, sier Flokketveit. På litt lengre sikt ser vi for oss å jobbe sammen med dem om arbeidsforberedende trening (AFT). Fretex har lang erfaring med å gi alle en mulighet til å skinne i arbeidslivet, sier Flokketveit, og legger til:

– Bate ønsker at samarbeidet med Fretex skal gi grobunn for at vi på sikt kan tilby personer som kan ha diverse utfordringer en mulighet til å jobbe hos Bate.

Store forventninger hos Fretex

Wigdis Strøm Kalsås er regionleder i Fretex Miljø AS. Hun var sentral i forhandlingene rundt den nye avtalen, som startet etter at Fretex inngikk leieavtale i Bates nye bygg i Hillevåg; Fridas Hage. Kalsås er svært optimistisk med tanke på samarbeidet:

– Jeg kjente ikke til omfanget av hva Bate drev med fra før, utenom at de var et boligbyggelag. Etter hvert har jeg fått innsikt i alt fra medlemsmasse til ambisjonene for selskapet. Dette var helt klart faktorer som gjorde at vi ønsket å lande en samarbeidsavtale, sier Kalsås.

Wigdis Strøm Kalsås
Wigdis Strøm Kalsås ser frem til samarbeidet. Her på befaring i Fretex' nye lokaler i Fridas Hage.

– I første omgang ser vi potensialet i å nå ut til flere mennesker med vårt tilbud og våre verdier. Vi ønsker rett og slett å sette et større fokus på gjenbruk blant folk flest, og mener Bate er en god representant til å spre vårt budskap.

Hun er også spent på effekten ved å gjøre det lettere for Bates medlemmer/beboere og levere inn tøy.

– Det blir veldig spennende når vi får satt ut innsamlingsbokser i borettslagene og sameiene til Bate. Forhåpentligvis vil dette senke terskelen for å levere inn klær som ikke lenger blir brukt, men som vi i Fretex igjen er avhengig av. Vi gleder oss, avslutter regionlederen til Fretex.

Lyspære
Kort om Fretex
  • Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift
  • Norges største gjenbrukskjede
  • 40 butikker over hele Norge (per september 2021)
  • Gir cirka 30 millioner kroner årlig til Frelsesarmeens sosiale arbeid gjennom bruktomsetningen sin

Nettside: fretex.no