Hus og bygninger i Gamle Stavanger
Foto: pohl15 / Pixabay

Ny eiendomsskatt i Stavanger kommune

Nye skattesatser betyr i praksis at flere borettslag og andre boligeiere får økt eiendomsskatt.

Tekst: Morten Haaland
Publisert: 28.6.2021

Eiendomsskatt i borettslag

I begynnelsen av juni sendte kommunen ut varsel om ny eiendomsskatt til alle boligeiere. For borettslag ble varselet sendt til styrelederen. Først via Altinn – og deretter via post hvis ikke varselet var åpnet i Altinn etter tre dager.

Bakgrunnen for skatteendringen har kommunen forklart på sine nettsider. I forbindelse med kommunesammenslåingen i 2020 ble det vedtatt å gjennomføre kommunal taksering for eiendomsskatt, såkalt alminnelig taksering. Fordi de tidligere takstene var fra 2006, opplever mange nå at eiendomsskatten øker.

Hva betyr dette?

Hvor stor skatteendringen blir, finner du i varselet fra kommunen. Som tidligere blir eiendomsskatten delt opp i to regninger: Den første skal betales innen 20. juli, den andre innen 20. september.

Dersom borettslaget ditt får en betydelig økning, anbefaler vi at du tar en prat med rådgiveren din. Rådgiveren hjelper dere med å se hvilke konsekvenser dette har for økonomien til borettslaget – og kan foreslå eventuelle tiltak for å holde økonomien i balanse.

Klage?

Det er fullt mulig å klage på skattesatsen til kommunen dersom dere mener denne er feil. Både i borettslag og sameier er det styret som må sende inn klagen. Selv om seksjonseiere i sameier blir beskattet individuelt, kan de ikke sende inn klage kun på vegne av sin seksjon. Vær obs på at klagefristen løper ut 25. august, og at dere likevel må betale eiendomsskatten dere er tilsendt.