Vi ga ordet – og kameraet – til studentene Siri og Elizabeth. Tilbake fikk vi en stemningsrapport fra kjøkkenet i kollektivet. Kanskje blir du inspirert, student eller ei?
Det å lage mat alene på hybelen eller i kollektivet hver dag kan være kjedelig, derfor prøver vi å lage minst en middag sammen i uken. Det er sosialt, man lærer små hacks av hverandre, det blir billigere, og ikke minst: det er en gøy aktivitet!
Risotto er en ganske enkel rett, men det er mange gryter og ingredienser å holde styr på. Derfor er det perfekt å lage sammen med flere. En har kontroll på grytene, mens andre hakker opp de gode grønnsakene og holder styr på ovnen.
Som tilbehør foreslår vi hjemmelaget hvitløksbrød med mozzarella. Hvitløksbrød er godt til de aller fleste retter, og er superenkelt å lage!
Vi er begge selverklærte student-hobbykokker, og når vi først lager mat sammen, prøver vi oss gjerne på noe nytt. På den måten er det ekstra gøy å lykkes, vi deler gleden over et godt måltid vi har laget sammen. I tillegg er det ikke så ille om vi feiler, for vi er jo sammen om det også, og kan le av det.
Vi finner det meste av inspirasjonen på TikTok, og sender gjerne videoer til hverandre når vi får opp en rett vi er gira på å prøve ut. I tillegg har Elizabeth oppskrifter fra HelloFresh som er litt utenom den hverdagslige studentmaten. Her er et par av våre favorittoppskrifter fra TikTok: Restepai og Crispy chicken.
Vi kombinerer gjerne matlaging med andre aktiviteter. Av og til maler vi, og har vår egen versjon av «paint’n sip». Vi har også hatt kvelder der vi perler, maler på stearinlys og vinflasker, eller lager vinflasker om til lysestaker. Da får vi jo pyntet hybelen også.
Og du, det er bare å kaste seg ut i det. Lykke til!