To studenter lager mat
Foto: Siri Seljeskog

Kokkelering i kollektivet

Vi ga ordet – og kameraet – til studentene Siri og Elizabeth. Tilbake fikk vi en stemnings­rapport fra kjøkkenet i kollektivet. Kanskje blir du inspirert, student eller ei?

Tekst: Elizabeth Blackley og Siri Seljeskog
Publisert: 6.2.2024

Sosialt, billigere og gøy!

Det å lage mat alene på hybelen eller i kollektivet hver dag kan være kjedelig, derfor prøver vi å lage minst en middag sammen i uken. Det er sosialt, man lærer små hacks av hverandre, det blir billigere, og ikke minst: det er en gøy aktivitet!

Risotto er en perfekt rett å lage sammen
kollasj studentkjøkken
Foto: Siri Seljeskog, Impress

Flere kokker, mindre søl

Risotto er en ganske enkel rett, men det er mange gryter og ingredienser å holde styr på. Derfor er det perfekt å lage sammen med flere. En har kontroll på grytene, mens andre hakker opp de gode grønnsakene og holder styr på ovnen.

Som tilbehør foreslår vi hjemmelaget hvitløks­brød med mozzarella. Hvitløks­brød er godt til de aller fleste retter, og er superenkelt å lage!

tiktok risotto
Her er oppskriften på vår enkle, men fancy risotto (klikk på bilde for video)

Delt glede

Vi er begge selverklærte student-hobbykokker, og når vi først lager mat sammen, prøver vi oss gjerne på noe nytt. På den måten er det ekstra gøy å lykkes, vi deler gleden over et godt måltid vi har laget sammen. I tillegg er det ikke så ille om vi feiler, for vi er jo sammen om det også, og kan le av det.

Vi finner det meste av inspirasjonen på TikTok, og sender gjerne videoer til hverandre når vi får opp en rett vi er gira på å prøve ut. I tillegg har Elizabeth oppskrifter fra HelloFresh som er litt utenom den hver­dags­lige studentmaten. Her er et par av våre favorittoppskrifter fra TikTok: Restepai og Crispy chicken.

Vi kombinerer gjerne matlaging med andre aktiviteter. Av og til maler vi, og har vår egen versjon av «paint’n sip». Vi har også hatt kvelder der vi perler, maler på stearinlys og vinflasker, eller lager vinflasker om til lysestaker. Da får vi jo pyntet hybelen også.

Og du, det er bare å kaste seg ut i det. Lykke til!

Lyspære
Crispy baguette på budsjett
  • Kjøp en lang baguette
  • Pakk en hel hvitløk i folie og la stå i ovnen på 200 grader mens du lager middagen.
  • Ta smør i en skål og press ut hvitløken mens den er varm (da smelter smøret av seg selv).
  • Bland det sammen, smør på baguetten og topp med mozarella.
  • La den stå i ovnen, så får den en crispy osteskorpe!