I dette borettslaget har en app lagt til rette for deling, fellesskap og opplevelser. De har nemlig tatt i bruk bokonseptet Heime hos Bate som byr på uendelig mange kjekke muligheter.
Denne reportasjen stod først på trykk i medlemsmagasinet Ditt Bate. Les hele magasinet her.
– Kino i hagen – det har jeg aldri hatt før, dette blir kjekt!
– Det er fint å kunne dele dette med naboene!
– For et flott tilbud!
Godordene flyr lett i kveldslufta i Fridas hage siste fredag i august. Det nærmer seg skumringstime og 13 naboer og hunden Eddy er klare for å se film sammen. Beboerne, i det fortsatt ganske ferske borettslaget i Hillevåg i Stavanger, har tatt med stoler og tepper. Og folk bak kommunikasjons-appen Heime stiller med oppblåsbart kinolerret, skikkelig lyd og popcornmaskin.
– Vårt mål er å sette ting i gang. Det sies at alle liker å danse, vi i Heime er de som går først på dansegulvet. Vi arrangerer vinsmaking, utekino og mer, for å vise alt det kjekke man kan bruke felleshagen til, forklarer Vetle Bringsjord, daglig leder i Heime.
Han jobbet tidligere i Ineo Eiendom og forteller at appen Heime er en kjekk følge av prosjektet Vålandstun – hvor Ineo og Bate samarbeidet om å lage morgendagens seniorprosjekter.
– Vi arbeidet ut fra en idé om å lage noe som fører til et sosialt nabolag hvor folk skal ha det bra, kunne dele ting og hjelpe hverandre. Appen Heime komsmygende – og fungerte veldig godt. Da begynte folk å ringe oss: «kan vi også ha dette?», og nå brukes appen over hele landet fra Kristiansand til Tromsø i 15 000 boliger.
– Her har naboene selv begynt å invitere til strikkekveld, kaffetreff og annet kjekt. Fridas hage blir et sosialt nabolag! legger Bringsjord entusiastisk til.
På en av de ytterste stolene sitter Ragnhild Gjelsten, klar for å se filmen Hodejegerne. Er hun app-bruker?
– Jada, jeg bruker appen. Det er et flott tilbud – jeg er imponert. Vi kommer jo i kontakt med alle naboene på den måten, blir bedre kjent. Og jeg stortrives her.
Nabo Michel Lende forteller at han før innflytting håpte på at Fridas hage ville få appen, fordi han hadde hørt om andre boligprosjekter hvor den er i bruk.
– Det er et veldig interessant konsept. Man kan få kontakt med naboene på en helt annen måte, og det er enkelt å utveksle informasjon. Når vi alle er nye og alt er nytt, da er det ekstra kjekt å kunne forhøre seg med andre.
– Er det lettere å bruke appen enn å banke på døra?
– Ja, du tør gjerne å spørre mer i appen. Vi naboene har opprettet «hjelpsom nabo» hvor du kan både dele og spørre om tips, råd og ting som skjer, sier Lende.
Heime hos Bate er gull for både nye og etablerte nabolag. Ikke bare for det sosiale, men og det praktiske: Appen er også en kanal hvor styret kan sende ut meldinger – og et verktøy til enklere forvaltning av fellesarealene.
– Tenk på gjestehybler for eksempel, normalt blir en hybel gjerne booket 240 ganger i løpet av et år i appen Heime. Det kan være styr for styret med like mange telefoner, så er det spørsmål om faktura, nøkkel og alt det der i tillegg, men med Heime er det ordnet med tre trykk, sier Bringsjord.
En nyhet til må nevnes: Sammen med Bate har Heime laget til et stort «delerom». Tanken er at alle ikke trenger å eie stort og gjerne dyrt utstyr. Borettslag og sameier som er med i Heime hos Bate kan låne etter behov.
– Vi har utstyr som kan brukes til arrangementer i nabolaget eller til en privat bursdag. Pizzaovn, utekino, popcornmaskin, kajakk, drill, tennisracketer og mye mer … ja, fra delerommet kan du kan låne så masse du orker, inviterer Bringsjord.
Et bokonsept som legger til rette for fellesskap, opplevelser og deling.
Les om Heime hos BateEtter godt salg har vi nå kunnet starte byggingen av 550. De...
Mange tror de er nødt til å fellesgjeld hvis de kjøper leili...
Første gang Andreas Hundsnes så at boligene i Møllekvartalet...