Bates kontorbygg
Foto: May-Linda Schølberg

Hun er Bates nye direktør

Merete Eik (54) slutter i stillingen som havnedirektør i Stavangerregionen Havn etter åtte år for å bli ny administrerende direktør i Bate Boligbyggelag.

Tekst: Karianne Haarr Nedrebø
Publisert: 30.6.2021

Merete Eik har en mastergrad i økonomi, og har tidligere også jobbet som direktør på Rogaland Teater i 11 år.

– Jeg har hatt noen fantastisk flotte og lærerike år i havnen, og det er med et visst vemod jeg forlater denne jobben, sier Eik, som likevel ser fram til spennende utfordringer i en ny bransje.

– Bate er en nytenkende og svært viktig samfunnsaktør, som både betyr mye for medlemmene sine og spiller en viktig rolle på den boligpolitiske arenaen. Dette synes jeg er utrolig spennende. Sammen med mer enn 100 flotte medarbeidere, ser jeg fram til å skape gode resultater for Bate i årene som kommer», sier Merete Eik. Eik tiltrer sin nye stilling til høsten.

Merete Eik
Foto: Stig Håvard Dirdal

Sentral bidragsyter
– Styret beklager at Merete Eik har valgt nye oppgaver utenfor Stavangerregionen Havn. Vi kommer til å savne henne både som dyktig leder og god kollega. Merete har vært en sentral og viktig bidragsyter for havnen i åtte år. Hun har blant annet sørget for et særdeles viktig og strategisk oppkjøp av Risavika Havn AS, god og stabil drift av havnen, innført åpen dag«Havnelangs», og bidratt til økt synlighet og kunnskap om havnens viktige oppgaver som tilrettelegger for maritim næring. Vi ønsker henne lykke til med nye utfordringer, sier styreleder i Stavangerregionen Havn IKS, Arnt-Heikki Steinbakk.

Selv er Merete Eik ikke i tvil om at hennes arvtaker vil få mye kjekt å gjøre.

– Vi har lagt på plass strategier og planer for langsiktig havneutvikling, inkludert en cruisestrategi og miljøplaner som skal gi utslippsfrie løsninger frem mot 2030, forteller hun.

Riktig kandidat
– Vi ser frem til å få Merete Eik med på laget for å videreutvikle Bate i årene som kommer. Hennes egenskaper som relasjonsbygger, gjennomslagskraft for å nå strategiske planer og mål, og ikke minst ambisjon om å skape et inkluderende og involverende arbeidsmiljø, var viktige elementer i vår vurdering om at hun er den rette til å lede Bate fremover, sier styreleder i Bate, Harald Martin Gjøvaag.