Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Hjertestarter i borettslaget
Aktuelt
Hjertestarteren
Den nye hjertestarteren til Bjørkåsen borettslag

Hjertestarter - En liten investering som kan utrette stor forskjell

En gjeng engasjerte beboere har samlet seg i trappeoppgangen i Bjørkåsen borettslag for å delta på hjertestarterkurs. Borettslaget fikk nylig sin egen hjertestarter.

Tekst: Marianne Helgesen
Publisert: 11.09.2020
Foto: Marianne Helgesen

Bjørkåsen borettslag har fått en hjertestarter og i kveld arrangeres det et hjertestarterkurs i regi av Røde Kors. Det er plassert stoler langs veggene med en meters avstand, og håndsprit-dispensere på bordet. 

- Vi måtte ha nok plass og avstand for alle, det er tolv påmeldte, sier styreleder Geirulf Larsen.

Bjørkåsen borettslag ligger på toppen av bakken i Sandvika mot Dale. Vinduene har utsikt mot Gandsfjorden som er regnfylt denne mandagskvelden.

Hjertestarterkurs
Engasjerte beboere samler seg rundt instruktøren for å lære førstehjelp

Øyvind Byre, instruktør i Røde Kors, er kommet med førstehjelpsutstyr for å demonstrere ulike nødssituasjoner. Temaet er alvorlig, men stemningen er god.

 

- Vanligvis hadde vi øvd på sideleie, men nå får dere øve på de dere kan. Guttungen, kånå, katten eller andre i nærmeste krets, sier Øyvind Byre til en lattermild forsamling.

 

Det er mange ulike nødssituasjoner man kan møte på. Da er det godt å vite hva man skal gjøre på forhånd. Her teller hvert sekund.

- Det tar i gjennomsnitt 14 minutter fra du ringer nødhjelp til ambulansen kommer, sier Øyvind Byre.

Hjertestarter i borettslaget
Hjertestarteren henger nå godt synlig i inngangspartiet.

Vil du bestille hjertestarter til ditt borettslag eller sameie?

En hjertestarter er en liten investering med tanke på hva den kan utrette. Vil du bestille en hjertestarter? Les mer og ta kontakt med oss her. 

Hvor finner jeg nærmeste hjertestarter?

For å finne nærmeste hjertestarter kan du enten laste ned 113-appen på mobiltelefonen, eller sjekke hjertestarterregisteret.

Bruker du 113-appen når du ringer etter nødhjelp, fanger appen automatisk opp posisjonen din og viser hvor nærmeste hjertestarter befinner seg.

 

» Les mer om hjertestarteren og hvordan den brukes her