terrasse i Goaleitet
Nydelig utsikt fra terrassen på Goaleitet.

Finner seg til rette i Goaleitet

Paret Andreas og Signe bruker høsten på å flytte inn i sin nye bolig på Randaberg.

Tekst: Bate
Publisert: 22.4.2019

De overtok før sommeren, men da var han mye ute på jobb som lystekniker på festivaler og hun var opptatt med fysikk-studiet i København. Med høst­roen i hus har de endelig begynt å komme seg på plass.

– Jeg er glad for at boligen er av såpass høy teknisk standard, sier Andreas Harestad.

– Jeg liker smarthus-elementene. Det at vi kan styre lyset og temperaturen fra mobilene og fra panelet på veggen, sier Signe Gevik.

I Goaleitet er det bygget boliger i ulike størrelser. Som førstegangsetablerere sikret de seg en av de mindre boligene som er husbankfinansierte med gode lånebetingelser.

Fikk valgalternativer

Signe og Andreas fulgte med på Goa­leitet-prosjektet da det kom ut. Etter de slo til med kjøpet fikk de mulighet til å velge gulv, vegger og andre løsninger selv. Eller å gå for det som var satt opp som standard. Av 40 boliger totalt i Goaleitet er det kun 7 som fortsatt er til salgs. Noen av disse har til og med panorama­utsikt over sjøen.

– Vi valgte å ha ekstra god skapplass. Stikkontakter endret vi til noen flatere, og vi satte inn noe ekstra lys på kjøkken og bad, sier Andreas.

par sitter i sofa

Vil bruke området rundt

Neste prosjekt for paret er å innrede den romslige verandaen de har, med nydelig havutsikt.

– Verandaen er såpass stor at det er plass til både utemøbler og planter. Jeg ser for meg jordbærplanter langs rekkverket, sier Signe.

Paret liker godt at det kun er 400 meter til stranda, og at det finnes mange turmuligheter i området. Andreas er født og oppvokst på Randaberg, mens Signe er fra Jøa i Trøndelag, men har studert i Stavanger.

– Vi har ambisjoner om å bruke det fine området vi har rundt oss, sier Signe.

tabell av kundeundersøkelse i Goaleitet