Mann med briller som skriver på et ark
Foto: Foto: Unplash

Er du pensjonist?

Som pensjonist er det viktig at du endrer skattekortet ditt hvis du skal motta styrehonorar.

Tekst: Marianne Helgesen
Publisert: 30.3.2022

Pensjonist og lønnsmottaker

Når du mottar styrehonorar, regnes dette som lønnsinntekt. Det betyr at du må registrere deg som både pensjonist og lønnsmottaker i skattekortet. Denne endringen må du gjøre for hvert år du mottar styrehonorar.

Det er noe lavere skatt på alderspensjon i forhold til lønnsinntekt. Hvis du ikke har registrert deg som lønnsmottaker i skattekortet, får du automatisk 50 prosent skattetrekk på utbetaling av styrehonorar over 1000 kroner.

Når Bate utbetaler styrehonorar, henter vi ditt elektroniske skattekort direkte fra Skatteetaten. Siden skattekortet er personlig, har vi ikke mulighet til å endre det for deg.

Mann med briller som skriver i en notatbok

Slik sjekker og endrer du skattekortet

For å se skattekortet ditt, og gjøre endringer, kan du gå inn på denne siden. Logg deg på med BankID på mobil, eller kodebrikke fra banken din.

Vil du vite mer?

Har du spørsmål rundt skattekortet, eller andre spørsmål om skattetrekk, kan du ta kontakt med Skatteetaten på telefon 800 80 000, eller på chat her.

Når får jeg utbetalt styrehonorar?

Informasjon om utbetaling av styrehonorar, og når dette skal være på din konto, finner du i fremdriftplanen for ditt sameie eller borettslag i Portalen.

Har du andre spørsmål? Ta kontakt med din kunderådgiver i Bate.