Disse borettslagene og sameiene får penger fra Bates grønne kroner i år

300 000 til grønne tiltak – se hvem som får støtte i år!

– Vi er stolte og glade over å kunne bidra med startkapital til tretten grønne tiltak i Bate-borettslag og -sameier denne høsten.

Tekst: Karianne Haarr Nedrebø
Publisert: 2.9.2021

Det forteller kommunikasjonssjef i Bate og leder av juryen, Karianne Haarr Nedrebø. Sammen med Liv Marie Stangeland, leder for kunderådgivning, og bomiljøutvikler Eirik Bergjord, har hun hatt den vanskelige oppgaven med å velge ut hvilke borettslag og sameier som skulle få årets grønne kroner.

– Det kom inn enormt mange gode søknader i år – langt flere enn vi hadde anledning til å støtte. Det har vært en glede å lese alle de gode idéene vi har fått presentert, og nesten umulig å velge, forklarer jurylederen.

78 søknader

I alt kom det inn 78 søknader innen fristen 31. juli. Det er mer enn dobbelt så mye som i fjor.

Juryen har valgt ut borettslag og sameier fra Egersund i sør til Haugesund i nord. Blant mangfoldet av gode kandidater, er det disse heldige boligselskapene som får startkapital til sine prosjekter:

Soltun Borettslag, Stavanger

Snøde Sør Velforening, Sola

Borettslaget Stokkaveien 61, Stavanger

Årstadtunet borettslag, Egersund

Sameiet Madlamark, Stavanger

Borettslaget Sporen, Stavanger

Prestholen borettslag, Sandnes

Sameiet Landsbyhagen, Randaberg

Sameiet Beverskaret Terrasse 4, Haugesund

Sameiet Elvegaten 11, Sandes

Sameiet Tjeltagården, Sola

Sameiet Marka B4, Sandnes

Solhøgda borettslag, Stavanger

Mye forskjellig

Hvert boligselskap kan søke om inntil 30 000 kroner per år. Blant tiltakene som har fått støtte i år er trim med stol for eldre, humlevennlig hjørne, gjenbruksdag, månedlig kafé-tilbud til eldre og enslige, elbil- og el-sykkellading, redskapsbod, gate-bibliotek, grønne planter og oppgradering av grøntområder og fellesarealer.

Derfor har vi grønne kroner

Formålet med Bates grønne kroner er å stimulere til økt miljøengasjement i Bate-borettslag og -sameier. Ved å dele ut støtte til borettslag og sameier, ønsker Bate å bidra til bedre bomiljø, inkludering og sosialisering, mer deling og redusert klimaavtrykk og ressursbruk.

– Mange har smarte ideer som kan gjøre hverdagen bedre og grønnere for fellesskapet. Derfor viderefører vi også Bates grønne kroner til neste år, avslutter Nedrebø.

Ny søknadsfrist og kriterier for neste års tildeling, blir publisert på bate.no/for-styret/gronnekroner og annonsert i nyhetsbrevet «Styrepraten».