Mest relevante sider:
 
Leie-eie_Goargarden

Leie-eie Goagarden

Om boligene

Leilighetene i første etasje har to soverom, mens de i andre har ett. Alle har stue og kjøkken med åpen løsning, gang, bod, terrasse og skikkelig Bate-håndverk.   
 

Litt om nabolaget ditt

Randaberg kalles gjerne Den grønne landsbyen. Har du vært der, vet du hvorfor. På Vestre Goa har du skog, sjø og vann tilgjengelig når det passer deg. Stranden ligger 2-3 minutter fra dørstokken din. 

Randaberg sentrum; med alt du trenger til hverdags, ligger like ved. Resten finner du i Stavanger, et kvarters kjøretur unna.  


 

Søk på leie-eie bolig her

 

 

 • Ikon bil Parkering & elbil lading

  En parkering til hver leilighet, pluss tre felles ladestasjoner for elbil.

 • Ikon hjerte Nært til natur

  Her finner du flere fine turer: Randabergfjellet. Tungenestet, Hålandsvannet og  Vistestranden.

 • Ikon telefon Mer informasjon?

  For mer informasjon om leie-eie og Goagarden, ta kontakt med megler Elisabeth Helliesen.

  E-post: elisabeth.helliesen@bate.no

Leilighet 2-roms

Leie per mnd: ca 9 600 kr 
Størrelse: 52 m² 
Soverom: 1

2-roms plantegning_Goagarden

Leilighet 3-roms

Leie per mnd: ca 11 700 kr
Størrelse: 65 m² 
Soverom: 2

Plantegning 3-roms_Goagarden

Om Leie-eie

Leie-eie er et initiativ som skal gjøre det enklere for unge boligkjøpere å komme seg inn på boligmarkedet. Modellen er et samarbeid mellom Bate, Husbanken og kommunen. Samarbeidet gjør det mulig for oss å tilby leie-eie-boliger med litt lavere husleie enn det som er vanlig i dag.

Slik kan du som bor i en leie-eie-bolig få råd til å spare opp egenkapitalen din bolig, samtidig som du betaler husleie hver måned. Kommunen stiller med tomt og Bate bygger boliger, begge til kostpris. Gunstig finansiering fra Husbanken bidrar også til å gjøre boligene rimelige.

 

Så, hvordan fungerer det?
De første årene leier du leiligheten og betaler husleie som er vanlig. I tillegg kommer et depositum på boligen som tilsvarer tre måneders husleie. Noe av det du betaler hver måned går til å dekke fellesutgifter, og resten går til avdrag. Minst tre år, maks seks år etter at du flyttet inn, kan du kjøpe boligen. Da vil det du allerede har betalt trekkes fra prisen på boligen. 

 

Eksempel ved kjøp av boligen etter 3 år: 

La oss si at boligen koster 2 000 000 kr. For å dekke denne kostnaden velger du å ta banklån, og du må dekke 15 % egenkapital av totalprisen på boligen.

Men, fordi du har leid gjennom en leie-eie ordning så har du i løpet av de tre årene betalt en månedlig leie hvor en andel av denne har gått til avdrag på boligen. Du har for eksempel betalt inn totalt 150 000 kr i avdrag.

Dermed så blir din pris;
2 000 000 - 150 000 = 1 850 000. Ditt krav til egenkapital blir da 15 % av denne prisen, nemlig 277 500 kr.

Dersom du får godkjent startlån når du ønsker å kjøpe boligen, gjelder andre forhold. 

 

Leie-eie i min kommune?

Bate boligbyggelag ønsker at så mange kommuner som mulig skal kunne tilby innbyggerne sine leie-eie-boliger. Lurer du på om muligheten allerede finnes der du bor, kan du ta kontakt med kommunen din. Kommuner med aktuelle tomter og ambisjoner om et leie-eie prosjekt kan gjerne kontakte kundeservice på e-post: kundeservice@bate.no.