Leie-eie

Leie-eie er et initiativ som skal gjøre det enklere for unge boligkjøpere å komme seg inn på boligmarkedet. Modellen er et samarbeid mellom Bate, Husbanken og kommunen. Samarbeidet gjør det mulig for oss å tilby leie-eie-boliger med litt lavere husleie enn det som er vanlig i dag. Slik kan du som bor i en leie-eie-bolig få råd til å spare opp egenkapitalen din samtidig som du betaler husleie hver måned. Kommunen stiller med tomt og Bate bygger boliger, begge til kostpris. Gunstig finansiering fra Husbanken bidrar også til å gjøre boligene rimelige.

De første årene leier du leiligheten og betaler mindre i husleie enn det som er vanlig i dag. Noe av det du betaler hver måned går til å dekke fellesutgifter, og resten går til avdrag. Minst tre år, maks seks år etter at du flyttet inn, kan du kjøpe boligen. Da vil det du allerede har betalt trekkes fra prisen på boligen.

Bate, Husbanken og Randaberg kommune gikk sammen om det første leie-eie-prosjektet i 2012. Pilotprosjektet Goagarden vekket mye interesse i media og ble en stor suksess. De 10 leie-eie-leilighetene i borettslaget ble utleid umiddelbart og de heldige leietakerne flyttet inn i juni 2015.

 

 Hvem er leie-eie for?

Tildelingskriteriene varierer fra kommune til kommune. Ofte er kriteriene basert på faktorer som alder og tilhørighet til kommunen, og du kan som regel ikke eie eller ha eid bolig tidligere.

Slik søker du om leie-eie

Alle leie-eie-boliger som blir ledige annonseres her på denne siden. Det er for tiden ingen ledige leie-eie-boliger.

Leie-eie i min kommune?

Bate boligbyggelag ønsker at så mange kommuner som mulig skal kunne tilby innbyggerne sine leie-eie-boliger. Lurer du på om muligheten allerede finnes der du bor, kan du ta kontakt med kommunen din. Kommuner med aktuelle tomter og ambisjoner om et leie-eie prosjekt kan gjerne kontakte kundeservice på
e-post: kundeservice@bate.no.