goaleitet leie eie boliger

Leie-eie

Leie-eie gir flere unge mulighet til å eie sin egen bolig. Du jobber deg nemlig opp egenkapital mens du leier boligen.

Lyspære
Hold deg oppdatert

Fyll ut skjemaet nederst på siden, så holder vi deg oppdatert når vi lanserer nye leie-eie prosjekter.

Drømmer du om egen bolig?

Leie-eie, også kalt Leie før eie eller Leie til eie, er et initiativ som skal gjøre det enklere for unge boligkjøpere som ikke oppfyller krav til boliglån å komme seg inn på boligmarkedet.

Modellen er et samarbeid mellom Bate, Husbanken og kommunen. Samarbeidet gjør det mulig for oss å tilby leie-eie-boliger med litt lavere husleie enn det som er vanlig i dag.

Som medlemsorganisasjon, er vi ikke bare opptatt av å utvikle gode boliger, men være med og skape bomiljø og nabolag hvor beboerne våre trives gjennom hele livet. Vi ønsker å ta et samfunnsansvar, og vil bygge for alle samfunnsgrupper – ikke bare de som har mulighet til å kjøpe hva de vil.

Så, hvordan fungerer leie-eie?

De første årene leier du leiligheten og betaler husleie som er vanlig. I tillegg kommer et depositum på boligen som tilsvarer tre måneders husleie. Noe av det du betaler hver måned går til å dekke fellesutgifter, og resten går til avdrag.

Minst tre år, maks seks år etter at du flyttet inn, kan du kjøpe boligen. Da vil det du allerede har betalt trekkes fra prisen på boligen.

Lyspære
Eksempel: du har leid boligen i 3 år, og vil nå kjøpe den:

La oss si at boligen koster 2 000 000 kr. For å dekke denne kostnaden velger du å ta banklån, og du må dekke 15 % egenkapital av totalprisen på boligen.

Men, fordi du har leid gjennom en leie-eie ordning så har du i løpet av de tre årene betalt en månedlig leie hvor en andel av denne har gått til avdrag på boligen. Du har for eksempel betalt inn totalt 150 000 kr i avdrag.

Dermed blir din pris;
2 000 000 - 150 000 = 1 850 000. Ditt krav til egenkapital blir da 15 % av denne prisen, nemlig 277 500 kr.

Dersom du får godkjent startlån når du ønsker å kjøpe boligen, gjelder andre forhold.

Kontaktpersoner

Har du spørsmål om leie-eie? Ta kontakt med oss.

Elisabeth Helliesen
Elisabeth Helliesen | Ansvarlig megler
Bate