Mest relevante sider:
  1. Bate
  2. Batebloggen
  3. Haugesund boligseminar
For styret
Alf Gunnar Aasbu på boligseminar
Alf Gunnar Aasbu er styreleder og deltok på seminaret i Haugesund.

Styreleder i Haugesund: - Vi opplever at vi får mer igjen for pengene.

Det var fullt hus da Bate og DNB inviterte til boligseminar i Haugesund. Styremedlemmer i sameier og borettslag var invitert på tapas, informasjon og intimkonsert.

Tekst: Elin Garvik
Publisert: 07.02.2020
Foto: Elin Garvik

Det måtte hentes flere stoler for at de over 40 gjestene skulle få plass rundt bordene på Scandic Maritim. Det var mange som ønsket å få med seg boligseminaret.

-Jeg tror mange er leie av å styre med dette selv, sier Håkon Våge fra Sameiet Risbrekka. De tar seg av regnskapet selv, men vurderer nå å få Bate som forretningsfører.

-Det er positivt å få noen utenfra til å gjøre denne jobben. Vi er her for å høre mer om det Bate har å tilby, legger styremedlem Bjarne Stråtveit til. De var fornøyde med opplegget.

-Det er et veldig bra program, en nyttig og hyggelig kveld.

Bjarne Stråtveit og Håkon Våge på boligseminar
Bjarne Stråtveit (til venstre) og Håkon Våge kom på seminaret for å lære mer om Bate.

- Bate er stort, men nære

- Vi har invitert dere fordi dere er attraktive for oss, sa Hanne Grutle fra DNB til gjestene.

Samarbeidet mellom Bate og DNB gir Bate-medlemmer ekstra gunstige betingelser. For sameier og borettslag betyr det lavere renter og dermed lavere felleskostnader. Håvåsbygg Borettslag i Haugesund har vært kunde hos DNB og Bate i et år, og er svært fornøyde med begge.

- Vi opplever at vi får mer igjen for pengene, og har fått god oppfølging, sier styreleder Alf Gunnar Aasbu. Han har tatt turen på boligseminar sammen med to andre styremedlemmer. De ble Bate-kunder allerede før boligbyggelaget etablerte seg i Haugesund.

- Det er positivt at de nå også har kontor her. Bate er stort, men de klarer samtidig å være nære, sier Aasbu. 

trygt boligmarked

Odd Hansen er store på leilighetsbygg på Haugalandet, og har som ambisjon å vokse nasjonalt de neste årene. Eier og daglig leder i Odd Hansen, Børge Andersen, fortalte om utsiktene i boligmarkedet fremover.

- Vi er positive. Prisene er stabile her lokalt, og når vi sammenligner oss med andre byer er kvadratmeterprisen fortsatt lav. Det er trygt å investere i bolig på Haugalandet, mener Andersen.

Nyttig påfyll

Johan Gjerde er fersk styreleder i Lillesund Terrasse Sameie, og satte pris på å kunne utveksle erfaring med andre i løpet av kvelden. Sameiet med 45 leiligheter er i ferd med å inngå en avtale med Bate.

- Vi trenger en forretningsfører. Frem til nå har vi tatt oss av det selv, men det tar mye tid. Og vi ser at når mange beboerne blir eldre faller mye på de yngste. Det skal bli veldig bra fremover, når styret kan konsentrere seg om andre ting enn regnskap, sier han. Det veletablerte sameiet fra midten av 80-tallet hadde en runde og sjekket muligheter før de valgte Bate.

- Vi falt for det gode tilbudet. Det var rimelig, og Bate har gode skussmål fra andre som bruker dem. Selskapet er stort og veletablert, noe som gir trygghet. Gjennom Bate får vi også kursing, og det er veldig positivt å få den type påfyll, sier Gjerde. 

Johan Gjerde på boligseminar i haugesund
Johan Gjerde på boligseminar i Haugesund.

Godt mottatt

Bate er store i Sør-fylket, og har 55 000 medlemmer. I fjor etablerte de kontor i Haugesund.

- Vi har blitt godt tatt imot på Haugalandet, både av utbyggere og boligselskap. Etter at vi etablerte oss i august har vi fått flere nye kunder, og er i dialog med mange potensielle nye. Det er også svært gledelig at Byggfornyelse har fått sitt første prosjekt her på Haugalandet etter etableringen, sier avdelingsleder Halfdan Krohn-Brekke. Han er fornøyd med kvelden. 

- Jeg opplevde at det var god stemning rundt bordene, og Christina Bjordal & co sørget for et ypperlig kulturelt innslag. Børge Andersen fra Odd Hansen leverte også et meget interessant innblikk i deres virksomhet, sier Krohn-Brekke. Han forteller at Bate, sammen med DNB, arrangerer en slik samling for å treffe nye og eksisterende kunder i en hyggelig og uformell setting. 

- Det skal være kjekt å være kunde hos Bate og DNB, sier Halfdan Krohn-Brekke.