bilde av en eldre dame på en kafe

En smart konfirmasjonsgave

For Dagny Helen H. Pedersen Welle er det ingen tvil om at et medlemskap i Bate er den smarteste konfirmasjonsgaven.

Tekst: Marianne Helgesen
Publisert: 16.9.2020

Et medlemskap i Bate gir ungdommen fordeler den dagen de skal kjøpe sin første bolig. Det er flere som har fått et gavemedlemskap i boligbyggelag av Dagny Helen. Og det er ekstra kjekt når det er gratis å være Bate-medlem til man fyller 20 år.

- Et medlemskap i Bate er en av de smarteste konfirmasjonsgavene du kan gi. De første jeg ga medlemskap til var bestevenninna mi sine tre barn, jeg tror faktisk to av de fikk brukt forkjøpsretten når de skulle kjøpe bolig, sier Dagny Helen.

Meld deg inn tidlig og spar ansiennitet

Nå har Dagny Helen også skaffet sønnen et medlemskap i boligbyggelag og håper han kan kjøpe seg en bolig etterhvert. Hun synes det er viktig å få et medlemskap tidlig slik at man kan spare ansiennitet. Jo lengre ansiennitet man har jo sterkere stiller man i en budrunde.

- Og tenk hvis du får et medlemskap til dåpen, det er jo enda bedre, sier hun.

Over 50 fordeler som medlem.

Det er mange fordeler med å være medlem, Storby-samarbeidet gir Bate-medlemmer forkjøpsrett på om lag 90 000 boliger i de største byene i Norge.

I tillegg får man gode rabatter og bonuser som kan brukes etter at man har fylt 15 år. Det gjør at du raskt kan spare inn medlemskontingenten på 300 kroner når du har fylt 20 år.

Et fortrinn i et av boligprosjektene til Bate

Selv ble Dagny Helen medlem i Bate i 1990. Den gangen het det Stavanger boligbyggelag før Stavanger og Sandnes boligbyggelag slo seg sammen. Medlemskapet har vist seg å komme godt med, for nå har hun kjøpt seg leilighet i Bate-prosjektet Fridas Hage og her fikk hun et fortrinn som Bate-medlem.

- Vi bor i enebolig på Hundvåg nå, men jeg ser fram til å slippe vedlikehold. Jeg har også brukt Bygr-appen til Bate som har gjort det veldig enkelt å gjøre valg i boligen hjemmefra.

Nå ser Dagny Helen fram til innglasset balkong mot Hillevågsveien på enden av Fridas Hage. Og gavemedlemskap er hun ikke i tvil om at det kan bli flere av.

- Det blir jo helt skjønt, smiler hun.