bilde 1: mor gir fart på huske, bilde 2: barn på huske, bilde 3: barn kryper gjennom hekken
Heljar digger stor fart.
Foto: Merethe Opstad, Impress

Det overraskende gode uteliv

– Vi syntes det var et koselig sted og ville bare ha en bolig å kjøpe, men vi visste jo ikke at det var SÅ bra her! sier Ida Tiberg.

Tekst: Samina Bruket
Publisert: 12.7.2023

Nye oppdagelser

Hun tar oss med tilbake til våren 2017. Til da hun bodde i blokk på Varatun i Sandnes, og sammen med mann og barn var på let etter et nytt hjem. De hadde sett på flere nye rekkehus, og så at i mange nabolag var det trangt og dårlig tilgang på parkering.

– Her derimot var det masse parkering langs hele gaten. Og det var plass nok i boligen.

En del oppussing måtte til, men de så stort potensiale i rekkehuset fra 60-tallet. Etter innflytting oppdaget hun også raskt kvaliteter ved Skeienemarken borettslag som hun ikke hadde lagt merke til under visningen.

– Som førstegangskjøper tenkte ikke jeg på ting som solforhold og hage, kanskje fordi jeg ikke var vant til å ha så mye uteområde. Men det er blitt kjempeviktig for oss, for vi er jo ute neste hele dagen.

Ida forklarer at i sommerhalvåret starter dagen ofte ute, etter jobb er det også rett ut i hagen – eller i naboens hage. Det er så lettvint og praktisk.

Møtes på trappa

– I helgene sender vi gjerne snap: «vi går ut på trappa nå, vil dere bli med?» Siri, naboen, pleier å sitte med strikketøyet sitt og kaffikoppen. Vi henter litt kjeks til ungene. Og alle har det veldig koselig.

I hagen har sønnen Heljar en egen snarvei inn til nabogutten. Mor viser vei og forklarer:

– Vi oppdaget at en av ungene krøp gjennom et lite hull i hekken. Det er enkelt å komme på besøk, de små slipper å gå helt rundt. Så lenge de får plass der, skal vi ha det hullet, smiler Ida.

I skråningen mot neste boligrekke har naboguttene et eget lite lekeparadis. Kjøretøy i alle varianter står klar til fart og moro.

Imponerende fellesområde

De to nabofamiliene gjør som de andre i Skeienemarken. Dette er borettslaget hvor mye foregår ute.

– Vi ser alle barna som springer forbi på stien utenfor, på vei for å leke. Ungene i nabolaget er mye ute.

Ida og Heljar tar oss med bort til det imponerende fellesområdet. Mål på mål med både fri natur og frisert plen. Plommer in spe. En lekehytte i et tre. Og favoritten; en skikkelig disse.

– Her har vi et gigantisk friområde. Og alle som bor rundt er hyggelige med hverandre, hilser, prater. Det er et skikkelig bra nabolag! konstaterer Ida.