Boligeiere kan faktisk reservere seg mot kommunikasjon fra styret i borettslag og sameier. Men hva betyr det i praksis?
Det er viktig å respektere valg om reservasjon mot kommunikasjon i dagens digitale tidsalder, også for styret i borettslag og sameier. Under har vi samlet de vanligste spørsmålene som omhandler dette temaet.
Styret må i en eller annen form ha mulighet til å dele informasjon med boligeierne. Hvis eieren har reservert seg mot elektronisk kommunikasjon fra styret (se spørsmål 3), så har styret likevel mulighet til å dele informasjon med disse – men da i skriftlig brevform.
Eiere kan altså kun reservere seg mot elektronisk/digital kommunikasjon.
I noen tilfeller har styret rett til å kontakte eier via elektronisk kommunikasjon, selv om vedkommende har reservert seg mot dette. Eier kan ikke nekte å vedkjenne seg for eksempel en klage på husbråk sendt med e-post, eller en SMS om at vedkommendes bil er feilparkert og må flyttes – uavhengig av samtykkevalg.
Via samtykkeinnstillingene på Bates Min side. Boligeiers valg vil være synlig for styret i Portalen, og det vil ikke være mulig å sende SMS eller e-post til disse – om styret sender ut dette direkte fra Portalen.
eller:
Ved å gi beskjed til styret, muntlig eller skriftlig, om at vedkommende ikke ønsker kommunikasjon fra styret. Her må styret selv holde oversikt over hvem som har reservert seg, da dette ikke kan oppdateres av styret i Portalen.
Kommunikasjon via e-post, sms/telefon eller app.
Vi anbefaler at eiere som ikke ønsker elektronisk kommunikasjon fra styret om selv å oppdatere dette i samtykkeinnstillingene på Min side. Da er det lettere for styret å holde oversikt over hvem som ikke samtykker til kommunikasjon til enhver tid.
Denne informasjonen må styret sende i brevform – enten via post eller ved å legge brev/ark i postkassen til beboer.
På dette punktet er loven noe uklar. Vår anbefaling er at styret respekterer eiers ønske om reservasjon, og ikke sender denne type informasjon elektronisk.
Som et alternativ kan informasjonen sendes/deles i brevform.
I slike tilfeller har boligeier selv tatt initiativ til dialog med styret, og vil da også forvente et svar. Styret kan derfor svare på e-post/SMS til vedkommende.
Nei, i et slikt tilfelle kommuniserer forretningsfører på vegne av styret, og kan derfor ikke sende elektronisk kommunikasjon. Denne informasjonen må eventuelt deles skriftlig i brevform.
Ta gjerne kontakt med din rådgiver hvis du sitter med spørsmål som ikke ble besvart her, så hjelper vi deg videre.
Branner fra elsykler og elsparkesykler øker. Mange lader inn...
Årsmøtet nærmer seg – er styret klar? Her er en enkel sjekkl...
Bate får ofte spørsmål om alle saker som meldes inn før årsm...