Mann utkledd som nisse og dame med nisselue
Nissen kom også på besøk, til stor glede for barna. Uten skjegg, denne gang. Ingfrid Eriksen Mathisrud, til høyre, var initiativtaker til arrangementet, og nå håper hun at julearrangementet skal bli en tradisjon som kan samle beboerne på Misjonsmarka.
Foto: Håkon Fossmark

1000 julelys tent på Misjonsmarka

Velforeningen ville styrke samholdet på Misjonsmarka. Derfor arrangerte de julefest og tente 1000 julelys.

Tekst: Bate
Publisert: 17.12.2019

Velforening inviterer til julefest

Misjonsmarka på Stokka i Stavanger, søndag 8. desember kl. 16. To bålpanner fulle av ved lyser opp på lekeplassen mellom blokkene, og ti fakler som plassert langs stien ved lekeplassen skaper en varm stemning på en ellers sur søndagsettermiddag. Mens noen av beboerne på Misjonsmarka leker på lekeapparatene og holder varmen ved bålpannene, har andre igjen samlet seg inne i et av borettslagets fellesområder, hvor det lukter risgrøt, kanel og pepperkaker lang vei. Julenisse har også funnet veien, til stor glede for alle barna.

Det er Misjonsmarkens velforening som har invitert alle beboerne til julefest. Og ikke nok med det, velforeningen har også investert i 1000 julelys som lyser opp fellesområdene.

– Vi hadde litt penger til overs i velforeningen, og vi ville bruke de på et felles arrangement for alle beboerne i området. Det er både viktig og hyggelig med møteplasser, hvor vi kan treffe naboene, få nye bekjentskaper, slå av en prat og hilse på hverandre, forteller Ingfrid Eriksen Mathisrud, som er leder i velforeningen.

julelys i et tre
Julelysene ble tent, og skal lyse opp på fellesområdene gjennom hele julen.

Hun har bodd på Misjonsmarka i tre år, og syntes det var på tide med en tradisjon som kunne samle beboerne.

– Nå var det første gang i år at vi tente julelysene, og vi vil jo at dette skal bli en tradisjon hvor vi kan møtes, fellesskap er viktig, og dette er bidrag til at vi kan bli bedre kjent. Det er mange ansikter her jeg ikke har sett frør, og det er kjekt, sier Eriksen Mathisrud, som også håper beboerne skal få blitt bedre kjent med velforeningen og arbeidet de gjør gjennom dette arrangementet.

– Velforeningen er her for beboerne, og dette er en måte å vise at vi finnes, sier hun.

1000 julelys ble kjøpt inn og skal lyse opp et av trærne på fellesområder i juletiden. Eriksen Mathisrud forteller at de har fått god hjelp av Bate.

– Ja, vaktmesteren i Bate var så positiv som bare det, og hjalp oss med å få opp lysene, sier hun.

dame og gutt med nisselue
Silje Stokka sammen med sønnen sin Noah Stokka Bratlie. De stortrives begge på Misjonsmarka.

Silje Stokka var en av de rundt 50 beboerne som var med på arrangementet, sammen med sin sønn, åtte år gamle Noah Stokka Bratlie.

Veldig kjekt arrangement, er de to enige om, og Silje synes det er spesielt kjekt å møte de andre i nabolaget.

– Det har vært en del utskifting i det siste, mange som har flyttet. Derfor er det så fint med et arrangement som dette, hvor vi kan få møte både nye og gamle beboere, og mennesker vi kanskje ikke treffer til vanlig, sier Stokka.

Både Silje Stokka og velforeningens leder Ingfrid Eriksen Mathisrud trives godt i området.

– Vi har alt vi trenger her, det er en fantastisk plass. Leilighetene er lyse og fine, og uteområdene grønne. Jeg har bodd her i tre år, og kunne ikke tenkt meg å bo noe annet sted, sier Eriksen Mathisrud.