Mest relevante sider:


"Dette er bra med Hillevåg!"


Byutvikling, boliger, grøntområder, sykkel- og bussvei – det blomstrer i herlige Hillevåg.

Fridas hage ligger lengst nord i bydelen, og vil bli knyttet tettere på sentrum blant annet grunnet alt som skjer langs Hillevågsvatnet. Nye boligprosjekter og friområder vil bidra til en attraktiv rute langs sjøen mot sentrum. I sum er Hillevåg i voldsom utvikling. Et kult sted å bo. Vær tidlig ute og bli med på oppturen!

Hva mener de “innfødte” er det beste med Hillevåg. En sosiokulturell stedsanalyse fra 2018 oppsummerer blant annet de positive sidene ved bydelen. Tilgjengelighet og nærhet til alt, gode boligpriser, mangfold av foreta og (små)industri, flotte grøntområder, trygghet, felleskap og “skjulte perler” trumfer høyt på lista.


Fire oppfatninger skiller seg ut:
  • - En bydel med nærhet til alt
  • - En levende bydel med mange spennende næringer
  • - Bydelen kjennetegnes av industrihistorie og arbeiderklasseidentitet

Hva skjer?

Kvalaberg-delen av Hillevåg, området mellom bussveien og Gandsfjorden, er et av de viktigste byutviklingsområdene i kommunen. Og det satses mye på den flotte naturen. Det er kort vei til parkområder som Sommerhaugen, Eikeberget og Vannassen, og nå skal “Parkveien” etableres i Bersagelveien og Sjøhagen. En inkluderende park med lekearealer og aktivitetssoner. I “Fjordrommet” mellom Ullandhaugtårnet og Hamnevika, gjennom Haugåsveien, skapes et sentralt grønt rom. Området ligger ved Hamnevika, hvor ny grønn plass
gir nærkontakt med sjøen. Ny gangog sykkelbro over jernbanen skal gjøre området lettere tilgjengelig for store og små.

Høres det spennende ut? Velkommen til Hillevåg.

 

Tett på Våland og sentrum

Med leilighet i Fridas hage er det utrolig enkelt å bruke byen og alt det kjekke som skjer der. Vennelunsjer, romantiske middager, grenseløs shopping og kule festivaler. Gå den fine turen over Våland, trill inn på sykkel eller ta bussen i seks minutter – så er du der. Og når nok er nok, kan du puste ut og trekke inn de deilige duftene i hagen utenfor den nye leiligheten din.

Busstopp ligger bare få meter fra Fridas hage – og det er heller ikke lange biten til Paradis togstasjon. 


Buss

6 minutter til sentrum. 14 ganger i timen hverdager. Oftere enn hvert 5. minutt.  

Tog 

9 minutter å gå til Paradis stasjon, 2 minutters togtur til sentrum hvert kvarter på dagtid alle hverdager. 

Sykkel

10 minutter til torget via Lagårdsveien, 11 via Muségata / Våland. 

31 minutter til torget over Våland. Lagårdsveien er raskest, men Våland hyggeligst. Snart blir det fint å gå langs sjøen også.

Du får p-plass i kjelleren, men kan fint klare deg uten bil – eller i hvert fall bruke den nokså lite...