scene med konsert og natur i bakgrunnen

Tekst: Alise Lea Tiller Foto: Utopia Publisert: 11. februar 2018

 

I fjor var første året med musikkfestivalen Utopia. I år kan musikkglade vesener holde av 24. og 25. august til årets Utopia.

- Motivere studenter til å bli boende

- Stavangerregionen er ikke den mest attraktive byen for studenter, fordi miljøet her er såpass internt. Det ville vi gjøre noe med. Vi startet Utopia for å motivere folk til å bli boende i regionen, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen. 

Musikkfestivalen skal også generere mer besøk til byens kafeer, butikker, restauranter og hotell.

Bate boligbyggelag er en av Utopias hovedsamarbeidspartnere under årets festival. 

I fjor stod blant annet David Guetta, Highasakite, Julie Bergan og Cezinando på scenen. Ifølge Svendsen var festivalen stor suksess.

- Folk er på sitt mest euforiske under en musikkfestival. I fjor så vi at mange kom fra andre byer og land, og møttes på Utopia på tvers av bakgrunn og nasjonalitet, sier Svendsen.

 

folk som koser seg på musikkfestival

 

Ivrige kommentarer på Facebook

Ettersom fjoråret var første år ut, lærte festivalen av enkelte feil. Utopia har lagt mye energi og krefter i å snakke med publikummet sitt på Facebook.

- Under forrige festival fikk vi flest positive kommentarer på Facebook, men også noen negative. Én var veldig forbanna på at toalettene var for få og plassert på ugunstige steder.

Vi svarte humoristisk samtidig som vi tok selvkritikk. Neste dag stod vi opp klokken 6 for å fikse problemet. De sure stemmene ble ekstra positive etterpå, sier Svendsen.

Ryddet opp på terrasse

Alle tilbakemeldingene til festivalen kom via sosiale medier, bortsett fra én e-post. En annen kommentar gikk ut på at konfetti som ble skutt ut under festivalen havnet på terrassen hans.

- Vi svarte at vi skulle rydde opp, men han trodde ikke på oss. To frivillige ble sendt for å rydde terrassen. Beboeren ble veldig positivt overrasket, sier Svendsen.

Andre kommentarer gikk ut på at folk fortalte om veldig uvanlige matallergier og lurte på om dette kunne tas hensyn til.

- Vi kunne ikke ta hensyn til alle allergier, bare de mest vanlige. Men vi viser alltid empati, og folk blir fornøyde selv om vi ikke klarer å innfri absolutt alle forventningene, sier Svendsen.

Etter fjorårets festival fikk Svendsen mange kommentarer fra folk som vurdere å gå i fjor, men valgte å bli hjemme.

- De angret når de så hvor vellykket det ble og gleder seg til årets festival. Da skal vi gjøre mer av det samme som i fjor, bare større og bedre, sier Svendsen. 

 

Til Batebloggen